problem s rozmluvenim...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46850 6.9.2011 20:36

Ahojky, chtela bych se zeptat, zda myslite ze je v poradku, kdyz muj 2,5 lety syn jeste nemluvi. Rika jen takove zakladni slova..mami, tati, babi,teto,kolo,auto,autobus,papat,cici,gaga a takove ty slova, a jinak vsechny ostatni sluvka si rika po svem zkomolene.clovek ktery ho nezna,mu nerozumi.snazim se do nej porad neco rikat, ale vydrzi minutu a pak si z toho dela srandicky.Za pul roku ma jit do skolky, tak jen doufam, ze se rozmluvi tam, jeste me napadlo zkusit logopedku ale nedokazi si predstavit, ze s tak malym ditetem tam bude neco napravovat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já mám známou, nevím, jestli to má vliv, ale syn se jí narodil předčasně, v listopadu bude mít 4 roky a mluví to samé co Tvůj syn ;) vím, že s tím už lítali po vyšetřeních, ale málo doktorů s tím chce něco dělat, většina říká, že má ještě čas, tak nevím, no...ale její dcerka je pravý opak, je ukecaná, jen o rok starší, ale začla mluvit dřív....

  • ahoj, náš syn takto špatně mluvil skoro do 4 let. ve třech nastoupil do školky a mluvil podobně jako tvůj prcek. to už jsme ale měli rozjetá vyšetření - neurologie, EEG, pedag.-psych. poradna, foniatrie... Vše bylo negativní, proto jsme zhruba od 3 let docházeli na logopedii. Šlo to pomalu, ale paní nám nabídla spoustu učebních pomůcek, postupů, programů, tak jsme zhruba věděli, dle jakého klíče pracovat. Poslední dva roky před školou syn dochází do logopedické třídy ve školce, kde mají denní logopedickou péči. Také mi doporučili přípravek Korolen od firmy Energy, který pomáhá dozrávání mozku. Naše oficiální diagnoza zněla - opožděný vývoj řeči. Přičiněním různých specialistů a naší vlastní pílí je mladej nyní pár měsíců před zápisem téměř vyrovnaný se svými vrstevníky (téměř, protože neumí K a Ř), je to fantastický kluk, sám si vymýšlí pohádky a sbírá kamarády na potkání :-). Takže věřím, že to zvládnete také, ale rozhodně doporučuju kolem třetího roku věku minimálně absolvovat kroužek specialistů - neurologie, PPP, foniatrie, logopedie, a samozřejmě konzultace s vaším dětským dr, ten vás jistě nasměruje ještě lépe. Ještě mě napadá maličkost - klinická logopedka nás v začátku upozornila na vazbu RUKA - ÚSTA, čili obvykle děti se zpožděním řeči mohou mít také nechuť třeba ke kreslení či modelování a tvorbě rukama vůbec. Dráha řeči a motorické zručnosti spolu souvisí. Trénujte kreslení, mávání rukama, cvičení, modelování,zkrátka rozhýbejte a uvolněte ruce. Přeju hodně štěstí, a brzy co nejvýřečnější dítko :-).

  • Ahoj, moje dcera mluvila přesně takto do 3 let. Potom šla do školky a tam se tak rozmluvila, že jsem si někdy říkala, ať raději mlčí :-D. Tak nezoufej, on určitě začne, protože se bude chtít domluvit s ostatními dětmi, a když mu nebudou rozumět, tak on se bude snažit více.

  • ahoj, můj bratr začal mluvit ve 3 letech, do té doby snad vůbec nic, nebo jen dvě slůvka. držím pěsti.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist