problém s přítelem

Otázku položila: zirafka11 24.6.2013 22:38

Mám problém s přítelem. Jsme spolu cca půl roku, ale on mě čím dál víc omezuje. Nemůžu podniknout nic bez něj, stýkat se s původními kamarády (protože on je nezná)-pořád se bojí, že mu budu nevěrná. Už jsem to nevydržela a zatlačila na něj, že se to musí změnit, jinak že to ukončíme...Ale vím, že on by konec psychicky neunesl, proto jsem mu dala ještě šanci..14 dní na to, aby vše změnnilo k mojí spokojenosti. Vím, že je to sobecké, ale je to pro mě jediný způsob jak s ním zůstat. I tak se obávám, že to těch 14 dní nevydržím, chtěla bych na oslavu k přátelům atd. Prosím napište mi svůj názor, chtěla bych vědět, jak se na to dívají ostatní.

tak včera jsem ho představila svým přátelům (aby věděl, že mi může věřit)..on se jimi tak nadchnul, že zase bude chtít chodit všude s námi..jak mu mám sakra vysvětlit, že chci být taky chvíli bez něj? :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • taky jsem chodila s podobným případem, a jen se tě zeptám na jednu otázku: chceš být šťastná? A myslíš, že s ním budeš šťastná? ..a nebo chceš žít celý život pod zámkem a byl zavřena jako ve vězení? ....může být k tobě lásky plný, ale muž, který ti nedá svobodu jakou si zasloužíš a který ti nedůvěřuje, tak neví co to láska je.. a jedná sobecky.. Nejsi věc, jsi žena, která není stroj, ale má taky srdce a vlastní hodnotu, nedej, aby ti on ten život zničil... On bude jen slibovat, ale skutek utek... :( On to psychicky unese, neboj se... jestli ti tím vyhrožoval, tak je slaboch... Běž od něj pryč a už mu šance nedávej, nebo budeš navždy neštastná..... ;-)

  • Já řešila stejný problém... chtěl mě mít jen pro sebe. Po roce jsem řekla dost a balila kufry. Změkl jak houba :-) od té doby je klid a to jsme spolu 7 let. Dopředu mu nahlásím kam jdu a kdy se vrátím, pokuď se zdržím tak mu volám dopředu. Respektuje mé potřeby a já mu dávám jistoty. Je to o kompromisech. Trvalo nám zhruba tři roky než jsme si sedli, ale teď jsem moc šťastná a čekáme naše první miminko :-)

  • petulinkaa1324.6.2013 23:08

    no jestli se zmeni tak urcite ne hned,ale v takovym vztahu bych žít nemohla a do budoucnosti nic dobryho 8-o takze se ti nedivim,ze prmyslis o ukonceni,protoze je vdet,ze z jeho strany neni duvera a ta je na prvnim miste.

  • venysek25.6.2013 6:32

    ja to vydrzela rok a pak jsem toho hysteraka vyprovodila a totez doporucuju i tobe. Sliby o zmenach jim jdou, ale tim to konci. Nezmeni se a otravuji zivot. V podstate s nim jen ztracis cas a starostmi si kratis zivot. Neboj, rozchod unese, i kdyz se bude v tu chvili tvarit, ze i kdyby se rozpadla zemekoule, bylo by to lepsi nez rozchod s tebou. Me tenkrat tvrdil, jak dloho nikoho nechce, ze se mnou to bylo nej a podobny zvasty a do tydne si nasel novou obet.

  • Souhlasim s holkama, nezmění se i kdyby možná chtěl (čemuž nevěřim). Já to vydržela 4 roky, pořád jsem ho omlouvala....ale nevede to nikam. Zamávej mu a najdi si někoho, kdo ti bude věřit.

  • Také souhlas, rychle pryč, dokud nejsou žádné společné závazky.

  • Také souhlasím, rozchod. Taky jsem si tím prošla, ale já jsem dominantnější povahy, takže jsem si to nenechala moc líbit... Připrav se ale, že to po rozchodu nemusí být med... Prvně tě bude uhánět, že tě chce zpět. Mě chodily snad i kytky (už je to dávno)... Myslím, že více než rok mi pak občas přišla nějaká SMS - text podle toho, jak byl nalazen - buď jsem byla dě*ka, nebo mě naopak miloval... Většinou mi SMS chodily v noci, když byl někde popíjet... Vypínala jsem si na noc zvuk a nereagovala. Po čase ho to přešlo ;) Svému novému partnerovi jsem rovnou dala najevo, že si budu chodit kdy chci, kam chci... V tomhle je úžasnej 8-. oznámím jen, že někam jdu, v kolik se cca vrátím, aby neměl strach, a když se opozdím, napíšu zprávu. Žádný žárlivý scény se u nás nekonají ;)

  • já měla stejně se chovajícího přítele. Sic mé kamaráda znal ale žárlil. Dokonce i s holkama, hrozně jsme se hádali a když už mě pustil, tak byl za půl hodinky na místě. Dodnes nevím, jak zjistil kde jsme. Za mě ne, já přítele vyměnila a jsem spokojená. Našla jsem si jiného a mám klid. Ten mě miluje, toleruje a sám chodí ven a mě taky pouští. Zkrátka, vím, že mi věří! Většinou ač Ti to nerada říkám, se ten chlap nezmění!

  • Podle mě jsou 3 základní pilíře vztahu: LÁSKA, VĚRNOST a DŮVĚRA.
    Když jeden z nich schází, dřív nebo později se to musí zákonitě zhroutit.
    Nezdá se ti, že důvěra právě u vás ze strany tvého přítele chybí? Neblbni a uteč, dokud není pozdě. ;)

  • venysek30.6.2013 18:33

    tak to sis vykopala hrob, bude z nej tvuj stin, nikde nebude chtit chybet.. Tak jsem to presne mela, chodil se na me kouknout i do koupelny, jen na zachod ne a jak jsem si dovolila projevit svou vuli a jet ke kamaradce, zacal mi delat rozchodovou scenu. Doma jsem mu pak rekla, ze mi to udela jeste jednu a pujde. Za mesic sel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist