problém s bývalým přítelem, chce se sejít

Otázku položila: Anonymní uživatelka #324667 20.12.2015 18:45

Ahoj slečny, dámy..ani nevím jak začít..ale mám problém s bývalým přítelem, ikdyž teda, nejsme spolu zatím jen měsíc. Byli jsme spolu 3 roky a rozešli jsme se před měsícem, kvuli tomu že jeho máma na mě začla křičet ve smysli, že jsem jí vzala syna, jeho babi mu dala v lednu peníze který u šetřila a on je totiž potřeboval na auto a ona ted přišla s tím, že se v tom autě vozím i já, ale neví že jsem taky do toho dala peníze, ale nic po něm nechci, protože co bylo bylo, a začala mu vyhrožovat a říkat..odvděči se mi za ty peníze tím, že se s ní rozejdeš a budeš zas je můj.. a přede mnou se jen přetvařovali. Nikdy jsem si nemyslela, že můžou být lidi takový svině a falešný a přetvářky! a on mi to řekl, choval se totiž jinak, a přišel s tím že se chce rozejít, ale zárověn s tím že mi to nedokáže říct, že doma na něj tlačí ze všech stran. K tomu mu jedna kapela nabídla, aby tam hrál a on věděl že za to budou dobrý peníze a máma mu řekla, že at jde tady tou cestou a vyhrožovala mu že ho vyhodí z baráku a tak. Nechápu. Ale víte, kdyby mi tady to vše neříkal a spíš jen mi řekl že už se mnou nechce být, tak to pochopíš, ale on mi to řekl na rovinu a že neví co dělat.. A ted mi napsla že mu chybím, že mi má rád, a chce se sejít na Štědrý den a dát mi dárek. Za prvý nevím co mu dát, bývalému příteli, opravdu nevím co dát za dárek, a za druhý nevím co to zas znamená. Přijde mi to vše divný a nevím jestli s ním jít někam. Je jasný, že ho mám furt ráda, 3 roky nejdou jen tak smazat ze života. Ale co tak najednou...Přemýšlím nad tím, že když mu řeknu ne, tak zase ho ale nechci odmítnout, já neumím říkat ne, ale když mu řeknu ano, tak zase mu ukážu že bez něj nemužu být..ale já musím říct, že od tý doby co spolu nejsme, se mi ulevilo od jeho mámy a babi, mám ukrutný klid v sobě.. Ale ted mi prosím dámy poradte! byla bych ráda kdybych ho viděla, ale zároven nevím co dělat..kdyby třeba mi někam vzal nebo tak..všichni mi říkají abych ho v tom nechala vykoupat..možná jo ale nevím jak...za ten měsíc jsme mu nidky nenapsala já ale po každý on a psal tak divně jako by měl problémy a že já se mám lépe a že se na váncoe netěší, protože ani nemá na co.. :-(
Prosím!! poradte mi co dělat! možná kdyby se chtěl ke mě vrátit, tak vím že by se musel odstěhovat od jeho mámy a postavit se k tomu jako chlap! ale nechci zase ho odvádět od jeho mámy, ale když vím co mi udělala, co nám udělala, tak nevím ..
Tak mi prosím poradte..on mi napsal že má pro mě maličkost k vánocům, ale pro každého je maličkost něco jiného..
Vím, že je to dlouhý na čtení, ale aspon jsem to ze sebe dostala..Děkuji :-)
Mějte hezký den, a nikomu tohle nepřeji! Veselé Vánoce :-)

  • 20.12.2015 20:08:03 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych se nesešla. Ty jejich rodinná dramata nemáš zapotřebí a zbytečně by ses do toho mohla zase nechat strhnout. Chlap, který si do teď nechal od rodiny tolik mluvit do života toho jen tak nenechá a určitě rodinu náhle neodřízne, takže by se situace nejspíš brzo opakovala. To jak to u nich doma je věc jiná, samozřejmě od jeho rodiny je to divné a dost patologické jednání, ale s tím se nedá nic dělat, on z takové rodiny bohužel pochází a zase tolik mu to nevadí nebo mu možná až tolik na tobě nezáleželo, jinak by tolik let s tebou jen tak nezahodil. Možná má teď před vánoci jen nějaký splín, lidi kolem něj mohou mít partnery a ty si jeho "záchrana" jak nebýt osamělý. Takže za mně ne, nesešla bych se s nim a už vůbec bych neuvažovala nad tím mu něco kupovat. Od tě přece ranil, ať už byl důvod rozchodu jakýkoliv, tak to byl rozchod a ten zraňuje, tak na něj nekoukej jen jako na oběť rodiny, je to dospělý chlap a jednou se rozhodl, tak s tím teď musí žít.

  • Single20.12.2015 19:27

    Já bych se s ním sešla. Ale předtím bych si zeptala sama sebe, jestli mu chci dát ještě šanci a chci být s ním. A na té schůzce bych si s ním vyjasnila, co vlastně chce, jestli se konečně hodlá postavit na vlastní nohy a žít svůj život se mnou, nebo dál bude podléhat matce a babičce.

  • hiuhi20.12.2015 19:56

    Ja bych se s nim sesla. Nicmene pokud by me premlouval, abych se k nemu vratila, tak bych mu narovinu vysvetlila, ze mi na nem stale zalezi, ale nechci se vracet do situace, jaka byla predtim. Budto chce byt partner a bude si za tim jednoznacne stat nebo s nim nebudu. ;-)
    Abyste se sesli, rekli si co a jak, v tom nevidim problem.

  • na Štědrý den bych se s ním nescházela, tento čas u nás doma vždy patří rodině, obejdou se hroby, jdeme na procházku. Pokud by se chtěl sejít, šla bych někdy v týdnu třeba na punč, popřála bych hezké svátky a šla domů. Pokud on sám nebude mít doma vyřešeno s matkou a babičkou o nějakém vztahu si může nechat tak akorát zdát. Bylo to jeho rozhodnutí, nebojoval za tebe, pokud si vydělává a není na rodině finančně závislý, může od nich odejít a zařídit si svoje bydlení a žít svůj život.

  • Z toho co jsem přečetla mi přijde, jako by se s tebou rozešel jen kvuli matce a babce. Ovšem nechápu co to bylo za odporný přístup "Peníze na auto,které bude jen pro tebe". ?
    A druhá věc, ktrá mi vrtá v hlavě je, že za tebe moc nebojoval (aspon mi přijde), že prostě mamina donutila tak se tak stalo.
    Každopádně.. Já bych se asi sešla. Pravda, já.. třeba ty téhle povahy nejsi a ostatní, které ti budou na tohle něco psát ti zase poví at od toho jdeš pryč. Ale já zase vnímám tvého ex-přítele jako otroka své máti a pramáti a to, že ztratil tebe a že to bolí mu došlo až průběžně.

  • Já bych se asi sešla a pokud by řekl, že tě chce zpět, dala bych mu podmínky. Jako že se musí odstěhovat atp. Do te doby ze se vidaz nebudete,ať si to rozmyslí. a

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist