přítel má o 20 let starší milenku.Nevím jak se mám k němu chovat.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43374 24.9.2012 9:42

Dobrý den,
čirou náhodou jsem zjistila,že přítel má o 20let starší milenku(je zadaná).Jsme spolu 11let.Tvrdí,že nikoho nemá a chce být se mnou.
Nevím,jak se mám k němu chovat.Jsem v takové situaci poprvé.Je ke mně chladný.Nechci se vnucovat ani být lhostejná.Chci o něj bojovat,ale bojím se.
Děkuji za rady a reakce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já přišla příteli na nevěru a napřímo se ho zeptala. nejdřív to přiznal, potom vykládal, jak to měla být jen na mě past a chtěl mě nachytat. Já si tu jeho nevěru bohužel nechala potvrdit i na penzionu kde spolu o víkendu byli a bylo jasno. Čekala jsem sice jeho dítě, ale i tak jsem to s ním skončila. Ten člověk je u mě na samém dnu, neřešila jsem, zda to odpustit nebo ne, já to brala jako maximální zradu a i s tím, jak se k tomu stavěl a vysmýval se mi opravdu nebylo dál co řešit. O dítě jsme se soudili a teď po pár letech je situace taková, že já s dítětem se máme s novým partnerem skvěle, kdežto on se plácá od jedné k druhé a nikde žádný trvalejší vztah na obzoru. Dítku vtlouká do hlavy, jak jsem já ta špatná a rozbila jsem rodinu a já si jen můžu gratulovat, že s takovým člověkem už nejsem. Umí vždy hodit vinu na toho druhého, místo aby začal hledat chyby sám u sebe. Opravdu mi nestál za to, abych se kvůli němu zbytek života trápila.

  • Promluv si s ním. Popiš mu jak jsi se dozvěděla o jeho nevěře (teda pokud jsi to nezjistila pomocí porušování jeho soukromí), aby jste přeskočili Plzákovu fázi - zatloukat, zatloukat, zatloukat. A zeptej se, jak to chce dál...
    Předem si ujasni, zda mu chceš odpustit (a zda jsi toho schopna opravdově) a v hlavě si připrav podmínky, které si chceš s přítelem nastavit, tak aby mohl Váš vztah dále fungovat.
    A když se Ti nebude něco líbit, tak se neboj "prásknout" dveřmi a odejít od něho. Pokud máte děti má cenu vztah slepovat jinak ne.

  • obdivuji ženy, které toto zažijí a odpustí...já bych to nedokázala, doufám, že se mi to nikdy nestane... je to zrada člověka ve všem směrech... dokázala bych možná časem odpustit, ale nezapomněla bych a z toho by plynula nedůvěra vůči tomu člověku, asi bych za vším hledala už do budoucna nevěru... na jednu stranu si myslím, že když si někoho našel, asi nebyl v tom vztahu spokojený...chápu, že když jsou děti, tak se žena snaží vztah udržet, ale....

    hodně síly přeji.

  • Já použiji jen pár vět.Ríct,že to vím-musí to být skutečně tutovka.Požádala bych ho,a trvala na tom, at opustí naše společné bydlení a dala si i jemu čas. Budeš mít strach,že o něj příjdeš a nevrátí se.Věř,že pokud muž ženu skutečně miluje,nikdy,nikdy ji neopustí.Pokud přehodnotí,projeví skutečnou lítost a zaslouží si spátky tvoji duvěru,bude makat na tom, at je lepším mužem pro vás(to si žádá čas)-odpustit a pohřbít to.Pokud by to tak nebylo,najít si zdravější vztah,ktery si zasloužíš a muž si tě bude vážit a jednat podle toho.Mám to odžito a dnes jsem opět štastná a zvládla jsem to i s dvěma dětma:-)

  • A nemas strach, ze kdyz mu to "proslo" tentokrat, ze mu to projde i priste? Ja chapu, ze bys ho nechtela ztratit, ale nemel by v teto situaci spis on bojovat za tebe? Ja vim, ze 11 let je dlouha doba... Ale - Anonymní uživatelka 51072 - dokonce uz cekala drobecka... A pokud budete mit deti, tak uz to pak nebude jen "vas" problem... Dorka ma prvadu...

  • Nevím, kolik vám je, ale jestli jste spolu začali chodit hodně mladí, tak se možná cítí nevybitý a chce něco dohnat (na starém kole se naučíš nejlíp jezdit). Zní to asi ošklivě, ale tahle je asi jen "doplněk" nebo "povyražení", vztah přitele k tobě asi moc neovlivní. Ujet může každý. Je-li to tak velký věkový rozdíl, tak milenka bude neuvěřitelně zkušená, pozorná, vděčná, obdivující atd... Prostě mu udělá parádní servis, ale děti mu asi už neporodí (tím je to pro něj ideální milenkou).
    Tedy - buď bylo něco špatně ještě před ní, pak byste měli jít od toho, nebo se jen teď vyblbne a bude vše OK (rodinu s ní asi neplánuje)... Jestli se chová divně, může to být tím, že má výčitky svědomí.
    Rozhodně mu řekni, že o ní víš, tím problém přehodíš na něj, dej mu na výběr - já nebo ona - a uvidíš, jak se k tomu postaví. Jestli bude lhát a vymýšlet si, tak mu sbal kufry a vyhoď ho. Jestli chce s tebou děti a budoucnost, tak to s ní ukončí, protože mu za to ty stojíš.
    Také to můžeš řešit tak, že jí nebo jemu pohrozíš, že to oznámíš jejímu partnerovi, nebo to tak můžeš rovnou udělat. Ona asi ve svém věku nebude chtít přijít o stálého partnera kvůli zajíčkovi. Nebo si to nechej jako 2. krok boje ;-)
    11 let je dlouhý vztah. Chlapům déle trvá, než jim to dojde. Může to trvat pár měsíců, než to celé urovnáte, ale jestli to on s ní ukončí a rozhodne se pro tebe, tak mu to NIKDY nevyčítej!
    Hodně štěstí!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist