příspěvěk na dítě - student

Otázku položila: Anonymní uživatelka #76832 21.3.2013 21:22

Ahoj, studuju gymnázium (předmaturitní ročník) před měsícem jsem odešla z domu bohužel rodinné problémy.. Bydlet kde mám všechno, ale zajímalo by mě jak je to s příspěvkem na dítě(snad to je on) koukala jsem na tabulku jde o 700kč/měs, což není málo a mě se každá koruna hodí.. jak to mám a kde udělat prosím Vás aby to chodilo mě na účet a ne rodičům, když u nich už nebydlím ani mě nefinancují nic.. ? Děkuji předem všem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ono záleží, jestli na přídavky máte nárok. Je to do nějaké částky životního minima. A pokud Tví rodiče vydělávají víc než je ta částka, tak na něj nárok nemáte.
    A pokud si si jistá, že ho dostávají oni na účet a bylo Ti 18, tak není problém zajít na sociálku a tam se poptat, jakmile mi bylo 18, tak se to taky nějak řešilo, aby to chodilo na mé jméno.

  • venysek21.3.2013 21:43

    Vyřizuje se to na sociálce, kdysi jsem tam musela dokládat potvrzení o studiu na nějakých fialových formulářích a chodilo mi to na účet, tak se zkus pozeptat tam. Jestli je to teď tolik, tak je to dobrý, já jsem dostávala kolem 360 Kč..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist