příkrmy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47058 16.2.2012 11:25

Ahoj holky, mám půlroční miminko, přikrmovat jsme na radu lékařky začali v pátém měsíci, problém je, že malej moc toho nesní, zatím ho nenutím,protože ho dokojím. Ale problém je, že nechce nemixovanou stravu, teda snažím se nemixovat, ale i skleničky, které občas koupím (lépe mi po nich kakal, po domácím měl zácpu, tak to střídáme) jsou do hladka umixované, když mu dám hrubší stravu, tak se jakoby dáví a nechce jí, vrací mi ji. Sní tak 50g někdy 80. Kaše dá tak 100ml a už nechce prso. Kdy vám začali dítka jíst malinké kousky v jídle. Většinou je nadšenej, když jdu s miskou k židličce, ale sní pár lžiček a jeho zájem opadá. Dělá blbosti a nakonec uplně odmítá. Pa se vrhne na prso, když sní 80 tak prso nechce. Jak jste na tom s dětmi vy, kolik vám tak sní 6měsíční dítě a jak jí nemixovanou stravu. Děkuji

Děkuji všem, byla jsem nervozní z toho, jak všude píšou, hlavně nemixovat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych 6 měsíčnímu dítku mixovala přírkm pěkně na kašičku a postupně ho učila na kousky. Já jsem ze začátku dávala holčičkám polední polévku z flašky, když jsem potřebovala někam rychle jet.

  • My mixovali a doteď nemá úplně kouskatou stravu, malá bříška to neumějí trávit a děti pořádně rozkousta a pak je bolí zbytečně bříško, kakají celé nesttrávené kousky, to je výživa na nic, páč si z toho to tělo pak ani nic nevezme, tomu většímu, protože mu rostly zoubky až hodně pozdě, jsem dokonce mixovala částečně jídlo až do roka a půl, ten druhý měl zoubky brzo a brzo kousal, tekže jsme kousky v jídle začali nechávat tak kolem 9. měsíců, ale do teď to má napůl kašovité a napůl kousky a když mu dám normální jídlo, udusil by se, třeba chleba rozkouše v pohodě, ale rejži a brambory plive...dusí ho to. Tomu většímu je teď 3,5 roku a nemá absolutně s jídlem žádný problém, že by to dlouhé mixování nějak vadilo, prostě kouše a jí úplně normálně a ten menší bude to samé, když mu to jde, sní to úplně v pohodě v kouskách, když ho to dusí, vyplivne to, ale časem se naučí, snahu má. Ten větší mi ještě ve 2 letech rozkousal třeba jabko a pak ty kousky vyplival na zem, dneska v pohodě, ten druhý mi teď v 15m děělá to samé. Kamarádky holčička to dělala taky. To dítě do teď znalo jen tekutou stravu a má kousat? to je nesmysl a už před třiceti lety píše odborná literatura, že se má malým dětem dávat spíše kašovitá strava, protože střevo to neumí trávit, je zbytečně drážděné a vyvolává to pak zažívací potíže....

  • Martasek8916.2.2012 13:00

    Já nejdřív mixovala. Malá má teď 7,5 měsíce a většinou už nemixuju, záleží, o co jde. Většinou mačkám vidličkou, to tak asi pár týdnů a v pohodě to sní.

  • jednou jsem zkusila pomačkat vidličkou a malej to dávil a málem se pozvracel, takže ho netrápím a mixuju, ted už má 8 měsíců, tak občas nějakej kousek snese a víc ho to jídlo asi baví. Už má i zuby, takže ted mixuju míň. jinak tvuj prcek toho sní dost, me v tomto veku jedl asi nejak podobne a dodnes to se mnou flaka to jidlo, chce radsi prso. Kdyz je u babicky sni i 100ml a kdyz je se mnou si dá 50ml a chce se dokojit :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist