prikrmy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41707 12.9.2011 11:51

Ahoj,
chci se zeptat na zavadeni prikrmu. Jeste porad kojim, ale dokrmuji nutrilonem. Jsou nam 4 mesice a rada bych uz zacala davat i zeleninu. Myslite ze je to vhodne kdyz jeste kojim a jen dokrmuji???

Tak teda nevim :-) koncem mesice jdem na kontrolu tak se domluvim s dr. :-) jinak dekuji za nazory koukam, ze co clovek to nazor :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych ještě nezačínala tak brzo. nám tedy aspoň v porodnici říkali, že se má začít od ukončeného 6tého měsíce a to i když se kojí, nebo se dává umělé mléko, jinak prý zaděláváš dítěti na rakovinu tlustého střeva v budoucnu.

  • Já začala s příkrmy kašičkama - rýžové, kukuřičné. potom teprve zeleninku. Začaly sme na noc, aby malá dýl spala a nebudila se v noci tolik hladem. Ale kojily sme se potom ještě hodně dlouho. Takže ani příkrmy nám v kojení nebránily.

  • já jsem-i když jsem už nekojila, respktive jsem krmila tak 1:3 MM a UM, začínala s příkrmy až k-6.tému měsíci. Podle mě je také brzo, i u nekojených dětí se (alespoń jeden čas - to už netrvá?) doporočovalo zavádět příkrmy také raději k tomu šestému měsíci- ale také záleží, ja si vystačíte s UM a jestli už potřebujete přejít na č. 2 nebo vám stačí č. 1. U plně kojeného dítěte jsem nejela podle kalendáře a řídila se podle toho, kdy se mi zdálo připravené a to bylo právě vždy mezi 5.tým-6.tým měsícem..Třeba plně kojeného kluka jsem začala přikrmovat v 5ti měsících a vyhnuli jsme se tak podávání UM, když mu MM nestačilo-respektive kojení začal hodně bojkotovat a bylo to psychycky náročné a pak jsem ho dál kojila do 3 let. U holky jsem začala asi 14 dní před šestým měsícem-prostě se mi zdálo, že je pravý čas a byl.

  • Martasek8912.9.2011 12:04

    Dle mého názoru určitě. Moje malá má 2 a půl měsíce a zatím naštěstí plně kojíme, ale už se těším, až pak dáme sem tam zeleninku, přesnídávku, ...

  • POdle mě je na zeleninu brzo, ale ostatní názory budou asi proti mě...
    Já budu začínám obilovinou- rýže, špaldové kroupy, kukuřičná kaše...

  • Já jsem začínala s příkrmy od ukončeného 6. měsíce a začínala jsem zeleninkou, zeleninkou s masíčkem nebo žloutkem k obědu a dopoledne jsem mixovala ovoce a večer, když byl hladík, tak jsem vařila rýžovou nebo kukuřičnou kašičku. Když jsou dětičky na umělé výživě, tak se příkrmy zavádí od ukončeného 5. měsíce.

  • Já jsem pro začít s příkrmy..Malý začal od 4tého měsíce a nemohu si vynachválit. Netrpíme na bolení bříška, neublinkává a hlavně máme každý den pravidelnou stolici..vše mu chutná.Začali jsme zeleninkou k obědu a asi po 2 týdnech dali i ovoce odpoledne...jí kupované i domácí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist