příkrmy

Otázku položila: micika 26.8.2011 11:19

Ahoj maminky, mám 6,5měs. dítko a ke kojení přikrmuju- začínali jsme kaší na noc a je to už 15dní,10dní dávám jednodruhovou zeleninu a přešla jsem na vícedruhovou. Jak a kdy dál? Například na HAmi stránkách píšou 3týdny po zelenině masíčko a pak ovoce a pak až kašičky, ale zároveň na těch samích stránkách (jen v jiné sekci) píšou po zelenině ovoce a pak masíčko... tak jsem z toho jelen Hlavně se bojím tuhého hovínka z masa (už tak, jak jsem na wmz tuhle psala měl z kaše a zeleniny tvrdý bobíky) . Tak když to vemu dle rozumu, začala bych dávat ovoce a pak maso, kvuli dužině (vliv na měkčí stoličku) a nebo současně k zelenince, kterou už známe přidávat masíčko?
No a měl by dodržet ty tři týdny?
Zajímalo by mě spíš jak jste to dělali vy, než jak by se mělo dle knížek..jako jestli se nic nestane, když mu dám dřív (zeleninku jednoho druhu jsem taky nedávala 3dny, ale dva-pěkně mi to totiž vycházelo)
A kdy se pak zařazujou polívčičky? A berou se jako hlavní chod nebo jako jídlo před jídlem, jako je zvykem u starších dětí? (počítám, že polívčičky až bude normálně baštit, jako až toho sní hodně.. o polívčičkách nikde zmínka no..

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj Mici,

    já pořád nevidím důvod proč se dnes začíná tak rychle.. rozhdodně bych dodržela co nejdýl zkoušet jednu zeleninu, střídat je.. kombinovat... pak teprv něco dalšího.
    Příkrmy nejsou o tom, aby dítě co nejdřív jedlo všechno, je to o pestrosti..
    Ale já osobně budu začínat obilovinou- celozrnná rýže, jáhly, polenta..ty jsou bez lepku, až si na ně zvykne, přidám i lepkové, potom teprve zeleninu a luštěniny a pak ovoce a ryby(nebo bio maso) ..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, správné zavádění příkrmů by mělo vypadat takto: nejprve zelenina, pak maso. Jako další se zavádí ovoce a kaše až potom. Ze začátku je důležité dodržet "testovací, alespoň třídenní, období z důvodu případné alergie). Lepek až po uk. 6. měsíci. Pokud má Tvoje děťátko předpoklady k alergii, tak s lepkem pomalu a opatrně.

  • začínala jsem jednodruhovou zeleninou, postupně přidávala ovoce a pak do zeleninové směsi kousek masa. Kaši nedávám doteď, pořád kojím a nechtěl ji. Hlídám, aby měl v těchhle vedrech dostatek tekutin a tak denně dá ty 4 deci čaje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist