přikládání k prsu vrs. odsávání?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34371 8.7.2012 9:22

Zdravím všechny maminky chtěla jsem se zeptat už z porodnice jsme odcházeli bez přímého kojení a bohůlžel jen a jen odsávám.V čera jsem zkusila přiložit malej se chytil ale musím vždy ho púrobírat polechtat pod bradičkou páč u toho usíná ale jinak bych řekla,že tahá z pravého prsu pil cca 10 minut a z levého 15minut.Problém je,že vůbec nevím kolik toho vypije a tak s emi začal pak po půl hodině opět kroutit :-( tak jsme zkusila přiložit opět ale nakonec jsem sáhla opět po flašce.Ve které mámsvoje odstříkané mlíčko.
Chtěla jsem se zeptat co se týče zvýšení laktace v prsou jen nebo byl by rozdíl neustále přikládat nebo odstříkávat?Ráda bych přikládala řekla jsem si,že to ještě zkusím,ale malej se většinou šponuje je to pohodáš jakmile neteče samo tak se mu to moc nelíbí.
Za poslední dva dny mám strach že mlíčka mého ubývá :-/ ráno jsem vždy odsála na dvě krmení to je cca 120ml vypije mi 60ml a v lednici jsem mněla třeba na další dvě a teďka bojuju od jednoho krmení ke druhému nijaknestíhám odsávat bo spíš z těch prsou přestává téct taková dávka kterou jsem odsávala předtím teď sotva vymačkám z obou prsou 70ml snažím se samosebou hodně pít pít piju čaje Kojící + ještě Caro od Nestlé. dělám snad něco špatně?Nemáte zkušenosti?budu ráda za každou radu,

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    podle mě, pokud máš dostatek mlíka a miminko saje, tak koj celý den podle jeho potřeby - bude to první dny i po půl hodinách. Stačí ho zvážit jednou za den.. a za cca tři čtyři dny uvidíš, jestli na váze stojí, ubývá nebo přibírá. Nebo můžeš vážit před kojením a po a počítat, ale je to otravné a zbytečné.
    Ono se nic nestane, když jeden týden moc nepřibere- za plné kojení to stojí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek898.7.2012 9:24

    Taky jsem nikdy nevěděla, kolik malá vypije a usíná u kojení snad každé dítko. Odsávala jsem jen tvrdá plná prsa. Určitě často přikládej a snaž se co nejvíc a z flašky dávat co nejméně.

  • Myslím, že hlavní je nedávat láhev. Klidně přikládat miminko k prsu jak často bude potřebovat, ale nedokrmovat z láhve. Na to si mimča rychle zvyknou a nechcou pak z prsu - to je větší námaha. Vydrž, ono si zvykne. Stojí to za to.

  • Jani zatím s tím zkušenosti nemám, ale chci Ti napsat, že vám držím pěsti, aby se to podařilo rozkojit...

  • A.t.i8.7.2012 13:36

    Ahoj, měla jsem podobný problém. Už v porodni jsem odsávala. Syn měl údajně více přirostlý jazýček a nedokázal se chytit, nepomohla ani umělá bradavka. Doma jsem ho vždy přiložila, aby si zvykal a pak dokrmila odstříkaným. Jenže vůbec nepřibíral a doktorce se to nezdálo. Tak nám půjčila váhu, ať ho vždy vážím před kojením a po kojení. Nakonec se ukázalo, že když ho mám u prsu, tak saje uplně naprázdno, akorát se unavil a nevypil mi ani to odstříkané. Takže mi doktorka zakázala přikládat, ale dávat mu jen odstříkané. Jenže to asi nebyla dostatečná stimulace a ve dvou měsících jsem ze sebe nevyždímala ani kapičku.:-( Držím palce, ať to u vás dopadne lépe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist