přestavba umakartového jádra Brno

Otázku položila: Marlena 26.2.2012 10:52

Ahojte,

mohly byste se podělit o své zkušenosti s přestavbou umakartového jádra v Brně? Jde mi o praktické rady jako ne/doporučení některé z firem, cenové relace a taky, jestli se to dá přežít. Nemáme možnost odstěhovat se z bytu, tak budeme muset rekonstrukci zažít "na vlastní kůži". ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1326.2.2012 11:28

    No pokud by jste delali koupelnu,wc,chodbu,kuchyn,tak si neumim predstavit,ze bych tam bydlela,kdyz si to nechala delat mamina od firmy,bydlela u brachy dva mesice,protoze zrovna si bracha koupil v novostavbe byt ale jeste se tam nenastehoval,bydlel u svy pritelkyne,tak mama mohla byt v tom novym,nez oni dva se tam nastehovali a nez ji dodelali rekonstrukci,protoze v tom byte bylo neprezivatelno.My az budeme delat tuhle kombinaci rekonstrukce,tak ja pujdu k mame bydlet a manzel tady bude s kamaradem nasim,protoze my si to budeme delat sami celou rekonstrukci,ale vyhoda je,ze koupelna bude na uplne jinym miste a wc zustane,tudiz si muze napred postavit kouplena,myslim kvuli vode,aby tady mohli byt..takze se to bude dat.

  • ahoj, my dělali za provozu jen rekonstrukci bytového jádra - bylo zděné, tak se naštěstí vybourávat nemuselo (ale oddělávaly se obklady), zvládli to za týden s tím, že na WC se dalo (kromě jednoho dne) jakž takž dojít, když se zrovna nedělalo. při vybourání umakartu, to ale bude složitější a na bydlení to noc nebude. záleží na tom, z čeho chcete dělat to nové, ale pokud z ytongů (příčkovek=zděné), tak bych taky doporučila raději někam zmizet, protože ten binec z řezání budete mít všude (a hlavně to budete dýchat) a to bydlení tam nebude nic moc - na WC ani do koupelny nebude kam pořádných pár dní, leda by jste měli hodné sousedy, kteří vás pustí k sobě. nám se zadařilo dělat kompletní jádro v novém bytě, ještě než jsme se stěhovali, a firma to zvládla za těch 10-14 dní.

  • ještě je možnost obložit jenom ten umakart v koupelně a na záchodě a máš pěknou koupelnu a bordelu mnohem míň než když to budeš ten umakart vybouchávat. můj tchán je zedník, obkladač a tak to dělal v jednom bytě, kde jsme se byla i podívat a fakt to vypadá dobře. jsme z brna, tak když budeš chtít kontakt tak dej vědět přes zprávu, určitě stojí za to zkonzultovat s odborníkem, ten ví nejlíp co a jak.

  • EvaSu26.2.2012 21:42

    Nám dělala koupelnu firma AXIS ze Znojma. Dostali jsme na ni doporučení od známých, kteří byli fakt spokojení. Skvěle odvedli práci, nemuselo se jim pořád stát za zádama a kontrolovat co a jak dělají. Když už jsme si vybrali pěkné vybavení, tak jsme vsadili na jistotu, že to bude i pěkně udělané. Odfláknutou koupelnu jsem zažila u švagrovky a do dneška je jí do pláče, když vidí co jí tam ti "amatérští profíci" provedli. Když si vezmu kolik celá ta přestavba stojí, tak se asi vyplatí vzít si někoho na doporučení. Kdyžtak si tam zkus do toho Znojma zavolat a zeptat se co a jak. Vzorkovnu mají fakt pěknou...

  • Ahoj,
    my rekonstruovali začátkem léta, taky to bylo tak, že jsme v bytě normálně bydleli, takže jsme se snažili vybrat firmu, které to zvládne rychle. Nakonec jsme se dozvěděli, že to jde udělat do 10 dní (u nás to nakonec trvalo 9 dní). Ale ono taky záleží, co vše budete dělat - u nás šlo komplet o vytrhání původního jádra, vyzdění, okachličkování, voda, elektrika, vana, umyvadlo, nábytek... Četla jsem, že jde umakart i něčím překrýt - to je potom rychlé - ale do toho bych nešla...

    Měli jsme firmu z Bystrce - http://www.novejadro.com/ můžeš jim zkusit napsat, předem nám udělali cenový odhad.

  • donalabuznice30.1.2020 19:52

    My jsme návrh i celou rekonstrukci naší koupelny nechali na http://www.pwinterier.cz/ a výsledek si nemůžeme vynachválit. Nejen že realizace proběhla naprosto perfektně, ale i po designové a praktické stránce je naše nová koupelna naprosto úžasná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist