přebalování do látkových plen

Otázku položila: Anonymní uživatelka #59277 1.12.2012 21:58

Ti co používají na mimča pouze látkové pleny,jaký je váš postup přebalovaní? kam s pleny,jak se zbavit vykalu,jak a kde skladovat než se vyperou,jak často perete a kolik cca plen spotřebuje mimčo za den? budu ráda za váš popis postupu abych se přiučila :-) děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek891.12.2012 21:59

    Počůranou plenu neošetřuji, pokaděnou spláchnu, případně tužší hovínko spláchnu do wv, opláchnu plenu, namydlím. Skladuji v kyblíku na sucho, peru co 3 dny.

  • obdobně jako Martasek - počuranou plenu dám do kyblíku rovnou, používám separační pleny, takže když je plínka pokakaná - vyjmu separační se stoličkou a vyhodím bud do WC nebo do koše (záleží na typu separační pleny - některé se do WC vyhazovat nemají). skladuji taky v kbelíku na sucho, peru 1x3dny. přebaluju dle potřeby - tak po 2h. používám jako vnitřní vrstvu vícevrstvé pleny Kikko - víc nasáknou a lépe a rychleji se pak vyžehlí (jsou jen 30x30 cm). pokaděné plínky někdy ani nepřeperu v ruce, prášek mi to vypral většinou v pohodě - používám Batole a MioCare.
    na noc taky dávám spíš jednorázovky - ty použiju na přebalení v noci, když mi mimčo usne v látkovce. mám nějaké AIO pleny co jsou určeny i na noc, takže je využívám na poslední večerní přebalení před spaním - vydrží dýl než klasické čtvercovky.

  • pleny dávám do větší plastové nádoby s víkem s klipem (ochrana, aby se do toho dítě nedostalo, prodávají v Baumarktu a pod). Pokajděnou plenu jsem vzala do koupelny, kde ji sprchou opláchla nad kýblem, který jsem pak vylila do záchodu..Dobré je používat sprchu s triskou (nastavitelná hlavice, ale zjistila jsem, že málokteré jsou odolné na časté přepínání). Pokajděné pleny je vhodé skladovat spíše na mokro (kvůli skvrnám), může se přidat trochu octa, můžeš používat nějaké prostředky na skvrny-žlučové mýdlo, sůl na skvrny, ale já to nehrotila. Pak hodila do pračky (mám pračku zvrchu, takže se tam vylila celý obsah, aniž bych se toho dotkla, pustila ždímání a pak přidala ostatní jen počůrané pleny, př. ručníky, kapesníky..)..Tento postup jsem používala jen na začátku, kdy je pokajděná prakticky každá plena, později už dítě prakticky nekakalo, už jsem to nehrotila a plenu jen namočila a pak dala do pračky k ostatním věcem.
    Počůrané pleny jsem skladovala na sucho. Pokud nemáš pračku s vrchním plněním, je dobré si do kýble na pleny vložit větší prací pytel, aby ses plen nemusela dotýkat a prostě to tam pak dáš celé, já do pračky s vrchním plněním hodila rovnou z kýble.

    Prala jsem každý 3.tí den při plném látkování (ve dne v noci) a kolik plen fakt nevím, záleží na pleně a na její savosti, na tom, jak dítě kaká, čůrá a jak moc je citlivá jeho pokožka. Já přebalovala každé 2-3 hodiny, kolem měsíce věku jsem přestala přebalovat v noci

  • Počůrané dávám do kyblíku, pokaděnou- sundám hovínko, spláchnu do wc a vypláchnu a hodím k počůraným. Skladuju na sucho a peru co tři dny...
    Používám klascké čtverce a vkládačky z AIO, svrchní vlňáčky a občas PUL... moc to nepočítám kolik toho za den je..
    Ale malá má novinku, bude ji 18měs a začla hlásit kaká na to když je mokrá nebo bude prdět nebo kadit, takže teď přebaluju víc :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 552 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist