prdíky u novorozence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #93358 2.8.2013 10:27

Mám 14denní holčičku, trápí nás prdíky až z toho holka zfialový :-(, spí tak půl hodky a vzudí se, nakojim a zachvilku křik tak jí dám na polohu na tygříka a to usne, ani si neuprdne ani nepokadí a takhle od 7 pořád dokola, jsem už zoufalá, piji fenyklový čaj, odříhutí taky proběhne. Málo kdy se to stalo, ale dnes mě to odrovnalo, máme mít kontrolu u dr. jsem tak hotová že mam strach vyjet s kočárek aby nebrečela venku


Jaké potraviny mohu při kojení aby pak netrpělo miminko ? přijde mi že pomalu nic

tak prdíky to nejsou, malá hltá u kojení nebo u dudlíka, spolyká vzduch a pak brečí jakmile si krkne je ticho :-/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa132.8.2013 10:34

    neboj,venku ti brecet nebude,ba naopak se sklidní,kazdopadne prdiky trapi a to pak prejde,maly pomahal taky fenyklovy cajik,varila jsem ho trochu i s kminem,nahrivala brisko,cvicila,masirovala,ale my jsme s nima moc problemy nemely,kdyz to sectu tak tyden vseho vsudy.

  • Jak píše petulinkaa13 tak to přejde a v kočárku určitě bude klidnější. Nás trápily hodně, ale nezabíralo nic! Musela jsem čekat do měsíce a pak jsem koupila kapičky BioGaia a během 2 dnů byl pokoj. Taky jsem pila fenyklový čaje, ale stejně to bylo k ničemu. Zkus cvičit, kdyžtak si koupit espumisan nebo Infacol jestli pomůže, jinak bych opravdu doporučila tu BioGaiu. Může se ale až od 1.měsíce :-( Jinak malýmu jsem ještě ulevovala teploměrem.

  • venysek2.8.2013 11:36

    My jsme taky nejdřív ulevovali prostě jak to šlo - cvičením, pak jsem používala Sab Simplex a pak jsem přesla na BioGaiu - fakt je to úúúúžasný. Venku se opravdu v kočárku zklidní, i když třeba na začátku bude brečet. Prostě se udrncá :-) A co tvoje strava, nemůže jí něco dráždit? Takhle malinkatým miminkům stačí hrozně málo.

  • http://detske-koliky.cz/

    Obecná doporučení jsou masáž bříška, náležité odříhnutí, dávání často (!) na bříško, nahřívání bříška, Jedna z nej věcí je užívání probiotik, jak miminko, tak i maminka, pokud kojí. Taky fenyklový čajík bývá dobrý, ale pozor, některá miminka mohou být na fenykl alergická a účinek je opačný, prdíky jsou spíš ještě horší! U miminka se dává jen pár lžiček, maminka může pít normální množství.

  • Já místo Sab simplexu koupila Infacol, je silnější, má příjemné kapátko. chvíli jsem dávala i ty drahé probiotické kapky biog.,ty už teď nejsou potřeba, občas rourku, navíc piju fenykl a čaj a pro kojící maminky a k tomu užívám Emulips anýz (i na hubnutí po porodu) http://www.prirodnilecba.deg.cz/index.php… a od té doby celkem klid, Infacol dávám už teď jen někdy, když to víc zlobí, ale ty prořvané večery a odpolka máme konečně za sebou 8-o

  • Taky jsem měla s malou velké problémy s prdíky a bohužel i se zácpou, takže jsem každý den používala rektální rourku a byl docela klid. Ale zabírá i teploměr :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist