praní veciček

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58503 28.11.2012 11:38

Chci se zeptat na kolik stupňů jste prali vecičky pro mimča? pleny je mi jasne,že na 90 ale vecičky? a jinak mam prasek BATOLE a aviváž taky BATOLE,jak ředíte tu aviváž na vecičky,kolik dáváte a jestli když perete pleny dáváte obojí prášek i aviváž? díky

Moc všem děkuji za odpovědi.Vyperu tedy vecičky na těch 40,plíny latkové teď prvně na 90 pak už jen na 60 a podle toho jak věcičky budou ucintané tak budu prát buď na 40 NEBO 60.Prát zkusim práškem BATOLE,když už ho mam koupený a aviváž dám jen trošičku a naředěnou,aby věcičky voněli :-) a ještě jedna otázka,když bych ted vypotřebovala prací prášek BATOLE a pak přešla třeba na ten persil sensitiv gel nebude to vadit malýmu,když tak brzy změnim značku?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko28.11.2012 11:59

    Pro mimčo a vůbec i pro větší dítko upřednostňuji oblečení z bavlny. Není-li na těch věcech vyloženě něco natištěno, peru vše na 60°C, ačkoliv je na nich uváděno 40°C. Upřímně, prát prakticky ve vlažné vodě je naprd, a bavlna snese i těch 60, člověk musí akorát počítat s tím, že se to může poněkud zmrsknout (kupuji vždycky raději větší). Hlavně pak pořádně "vytřást" a narovnat do původního tvaru při věšení na šňůru. Na 40°C peru jenom fleece, punčochy s elastanem, vlněné/akrylové svetry a vesty, později džíny nebo oblečení z manchesteru, funkční větrovky, kombinézy. Pleny jsem na 90°C prala pouze občas; i při látkování jsem prala plíny běžně na 60°C. Jinak vše bez aviváže a místo klasického sypkého prášku se mi víc osvědčil tekutý prací gel - jde z prádla lépe vypláchnout, tím se znižuje možnost případné alerg. reakce. Za sebe doporučuji gel Persil sensitive.

  • Martasek8928.11.2012 12:02

    Bílé peru na 60°, pleny na 90 pouze nové, jinak na 60, oblečení mimo bílého na 40. Miminku jsem nedávala aviváž, později ano a teď peru i pleny v aviváži.

  • Začala jsem prát výbavičku - oblečení na 40 - na bílé mám lovelu, na barevné tekutý prášek z dm, aviváž nepoužívám ani pro nás. Pleny poprvé vyperu na 90, pak je budu prát na 60. Pokud budeš používat látkové pleny na přebalování tak se nedoporučuje používat aviváž, protože pleny pak míň sají - jsem četla. Vše budu na poprvé žehlit. Později budu prát oblečení asi na 60 - když budou poblinkaný apod. tak to bude asi lepší.

  • pleny i na začátku jsem prala jen na 60°C (látkuju a i na pokakané plínky to stačí), 90°C se pleny ničí - maximálně tak jednou za čas na ni vyprat, ale je to zbytečné. pleny typu AIO se ani na 90°C neperou. aviváž nepoužívám na žádné věci pro mimčo - dávám místo ní jen trošku octa a pár kapek levandulové esence - ocet zneutralizuje prášek a esence ovoní. u každého oblečení je psáno na kolik prát a toho se držím.
    na praní používám Batole gel a nebo MioCare prací prášek.

  • Petranka28.11.2012 13:40

    plínky jsem prala na 90 jen prvních 6 týdnů, pak na 60 s tím že první tři měsíce jsem je žehlila pak už ani to ne jen na 60, teď občas když tam jsou fleky od dobrot typu řepa, rajče apod tak na 90 ale to tak jednou za měsíc. oblečení na 40 více pocintané na 60. Peru v Persilu expert a jsem spokojená. aviváž nepoužívám ani pro malou, zbytečná chemie která ji může podráždit. oblečení už nežehlím, jen některé kousky aby nebyla pomačkaná. :-) je třeba šetřit čas na jiné věci :-):-D

  • Nové věci většinou na 40 nebo max. 50 (body, overálky, kde není guma, která by zpuchřela), plínky na 80-90st. Aviváž jsem do 6 měsíců nepoužívala ani speciální pro miminka s označením Sensitive.
    Později už nošené věci na 40-50 a plíny občas na 60, víc už ne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist