potrebuji uklidnit

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56439 30.1.2012 13:01

Ahoj maminy.Je to hloupe to sem psat,ale mam uz jen mesic do porodu a ja se zacinam bat:-( Nevim co me ceka a jak to vsechno bude probyhat..Vim,že porod bolí,ale fakt nevím co mě čeká..Potřebovala bych uklidnit ..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • není nad osobní prožitek, kterého se již brzy dočkáš. Já bych historky z porodu brala brala s velkým odstupem, uslyšíš na jednu stranu jak je to něco strašného, na druhou jak to skoro nic není. pravda je někde uprostřed. Já měla porod dlouhý a komplikovaný, ale věř že v tu chvíli mi bylo úplně jedno jak moc to bolí nebo je nepříjemné a bála jsem se jen o miminko, aby se narodilo živé a zdravé, což naštěstí vyšlo.
    Osobně mi v porodnici hodně pomohly jak rady tamní lékařky, tak i porodní asistentky, která byla skoro pořád u mne. Já jim plně věřila.
    No a ani tento porod mě neodradí od toho, abych měla ještě minimálně jedno další dítě.

  • Zkoušela jsi nějaký předporodní kurz? Nebo prohlídku porodnice? Prý tyto věci dokáží ženu alespoň trochu uklidnit.
    Máš už vše nachystané? Při chystání nebudeš mít tolik času na přemýšlení.
    A co Tě čeká?! Budeš máma přece!!! - To je pro všechny stejné :-)

  • Martasek8930.1.2012 13:38

    Čím více se blížil porod, tím více jsem se těšila :) Na porodnici jsme koukali nejprve na fotky a reál byl ještě lepší :) Naprostá spokojenost. Když mi začala stahy, bylo to o půlnoci a manžel měl noční :) Počkala jsem si, až dojel, měla jsem ten den jet na druhou kontrolu do porodky, tak mi jen psal, ať nejezdím autobusem, že mě tam hodí jeho kolega (už nás tam vezl na první kontrolu). Tak jsem jen napsala, že by mě tam stejně hodil, protože je to tu :D Přijeli, poslala jsem ještě manžela do sprchy, kontrola byla na 8, tak jsme tam na tu hodinu jeli :D Říkala jsem, že už nejspíše budu rodit, zjistili, že ano, poslali nás na příjem a 11:08 se malá narodila :D Porod super, manžel byl nadšený, takže se oba těšíme na další :) Natož po tom, co jsme si přáli holčičku a ona opravdu holčička vylezla :D

  • neboj to tak rychle uteče že nebudeš chápat--- budeš to vsechno vnímat spíš tak nějak z pozadí... ja rodim za 2 mesice a uz podruhe :-D kdyby to bylo tak hrozné tak už do toho nejdu .-)

  • Ahoj.
    Klid. Porod se dá opravdu zvládnout. Já už mám dvě děti a chtěli by jsme třetí.
    Porod není bezbolestný, ale jakmile ti dají miminko do náruče, na vše zapomeneš. A není nic roztomilejšího než ten zmuchlaný tvoreček v náručí.

  • Ahoj,jestli Ti můžu poradit,tak je hodně dobré jít na předporodní kurs,tam uvidíš porodní sál a až to přijde nepůjdeš do neznáma,mě to hodně pomohlo,potom taky to,že byl manžel u porodu,takže jsem tam nebyla sama,ale myslím si,že je to taky hodně o psychologii,moc na to nemyslet a nebát se předem,u každého je to jiné a třeba budeš mít štěstí a budeš to mít rychlé.Užívej si posledních dní bez miminka,představuj si jaké to bude s miminkem a na strach nemysli,zvládneš to jako my všichni co to máme za sebou.Hlavně ať je všechno v pořádku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist