potřebují přibrat, jak?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #95316 16.2.2013 23:55

jak mam pribrat na vaze kazda resi ze chce zhubnout a JA NAOPAK NEJAKY TY KILA NEVIC ,NEVITE O NECEM PO CEM SE TLOUSTNE??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já se taky snažím přibrat. Nedej na rady typu: Jez tuny nezdravých věcí jako jídla z mekáčů, přejídat se tučných věcí, sladkých jídel, bonbony, brambůrky, atd...
    Protože po tom bys možná přibrala ale zároveň nabereš i nepěkné nemoci a to pochybuju, že chceš. Já chci teda přibrat zdravě. Tak za prvé by se mělo vyloučit, jestli nemáš nějaký zdravotní problém. Takže zajít k doktorovi a zeptat se proč jsi tak hubená a proč ti nejde přibrat. Pokud se vyloučí nějaký problém, tak pak je dobrý výživový nutriční poradce. S tím probereš svůj jídelníček atd. a sestavíte případně nový, zdravý, který by ti mohl pomoct. Jestli ani toto nepomůže, pak je důležité zapátrat po psychickém problému, je možný nějaký blok díky kterému ti nejde přibrat. Z potravin je na přibrání dobrá ovesná kaše, pak jsou dobré nutridrinky z lékárny ale těch je třeba hodně a je to finančně náročné. Pak jsem zjistila, že důležité je jíst pravidelně, nevynechávat jídla, a co nejvíc výživná. Víc ti už asi neporadím. Musíme se s tím holt poprat, věřím, že když se chce tak všechno jde. :-)

  • zajdi se poradit s nutričním terapeutem, dá ti dietu šitou na míru, k tomu cvičení na nabrání svalové hmoty a úspěch se zanedlouho dostaví. Kamarádka to taky řešila, protože jí ortoped řekl, že nemá dost svalů a tím se jí bortí páteř.

  • Simone17.2.2013 11:08

    Ahoj, budu mluvit ze své vlastní zkušenosti. Byla jsem hodně hubená, tak jsem zašla za nutričním specialistou a ten mi poradil toto: zvýšit hladinu cukrů (to nejsou sladkosti, ale hlavně ovoce, brambory, pečivo, müsli apod.), jíst pravidelně až 6x denně. Ráno je dobré si dát vydatnou snídani, třeba ovesnou kaši, müsli nebo celozrné pečivo s pomazánkovým máslem a šunkou (v pečivu jsou cukry). Pak je třeba dodržovat svačinky a večer si po večeři můžeš dát ještě malou druhou večeři, třeba smetanu, jogurt nebo ovoce. Důležité je, že nejde o to nacpat se nedzravými tučnými jídly, tím příliš nepřibereš (zdánlivě paradoxně), ale jen si zničíš zdraví. Stejně jako u těch, co chtějí přibrat, platí jedna rada: je třeba jíst pravidelně, hodně pít a sportovat. Ty však narozdíl od hubnoucích musíš zvýšit přísun cukrů a při sportu se zaměřit na nabrání svalové hmoty a hlavně vše bys měla jíst plnotučné: jogurty, mléko, tvarohy, smetany, jednoduše vše. Když to vše dodržíš, přibereš určitě. Ale z vlastní zkušenosti ti mohu potvrdit, že přibírání je stejně náročné na vůli jako hubnutí. Všichni nám zavidějí, ale je to úplně to stejné. Jinak kdyby nic z toho nepomohlo, můžeš si u své obvoďačky nechat píchat vitamín B12 a po tom je přibírání tutovka. Já jsem to ale moc nechtěla, protože moje kamarádka, medička, mi říkala, že pokud se to s vitaminy B přehání, mohou zyvšovat riziko vzniku rakoviny.
    Nicméně než tohle začneš dělat, souhlasím s Fucikem, nejdřív by se měly vyloučit zdravotní problémy (štítná žláza apod.). Tak hodně štěstí a kilům zdar! :)

  • retroxy17.2.2013 0:02

    pravidelné velké večeře, kupa sladkostí, úspěch zaručen, k tomu málo pohybu a máš to:-)

  • píj hodně mlíka třeba i v noci

  • Určitě nedej na rady, které vedou k nesprávné životosprávě. Kila navíc? Tomu rozumím, ale jde o to nabrat svalovou hmotu, ne tuk...takže za sebe radím zvýšit fyzickou aktivitu (cvičení).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist