potratí žena, když bude denně pít alkohol?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #58881 8.6.2013 19:32

Chtěla jsem se zeptat jestli je možné, když žena vypije např. jednu štamprličku alkoholu za den a ví, že je těhotná 10 dní může potratit. Kamarádka totiž zjistila, že je těhotná, protože s přítelem vyzkoušeli přerušovaný sex, ale já jí pak řekla, že i z toho může být těhotná a test jí ukázal, že je. Jenže ona dítě neplánovala a myslí si, že když bude každý den pít (ať hodně nebo málo), že o to příde. Je to možné a kolik by toho musela vypít, aby potratila? Protože jsem také četla, že když se pije nemusí se potratit, ale dítě pak může být postižené..Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak to je pěkná hloupost. Alkoholem se potrat nevyvolá. Maximálně, jak píšeš, můžou vzniknout vývojové vady. Jestli kamarádka miminko nechce, ať maže co nejrychleji na gyndu a začne to řešit. A příště ať se lépe chrání, tohle je krajně nezodpovědné!

  • Agnes.S9.6.2013 8:05

    Pořád přemýšlím, kde se při výuce sex. výchovy na školách stala chyba. V dnešní době není problém si cokoliv vyhledat a zjistit, ale stejně tu padají opravdu skvělé dotazy se základní neznalostí. Tvoje kamarádka je s prominutím nezodpovědná slepice, pokud je těhule, ať to řeší s tím, s kým na dítě zadělala, případně s rodiči a to hodně rychle. Nevím, jak 10. den přišla na to, že je těhotná, zda to má nějak potvrzené či si to jen myslí.

  • Bože,holky,nebo děti???Už mi to nedá po těch dotazech tady.Myslela jsem si že do dvaceti jsem byla šílený tele,ale jsem spokojená,proti tomu co tady čtu,jsem nikdy tele nebyla!!!Omlouvám se jestli se to někoho dotkne...

  • Borlova9.6.2013 23:06

    Promiň z tvý kamarádky je mi špatně, jak někdo takhle vůbec může přemýšlet? A ty by jsi se taky měla nad sebou zamyslet. Tady je spousta holek, co si přejí otěhotnět a nejde jim to. A ty a tvá kamarádka přemýšlíte, jak to udělat, aby potratila bez doktora :-( A ještě si chce kamarádka zahrávat se svým zdravím:-( No nevěřím vlastním očím, když to tu čtu:'-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist