potíže s prsem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23190 30.1.2012 8:46

ahoj holky, neporadily byste prosím, co na rozpraskanou bradavku? vlastně nepoznám, jestli je jen trochu podrážděná od kojení, anebo to může být třeba kvasinka - nevíte, jak se pozná? v bradavce mě občas řeže nebo píchá a trochu svědí. díky moc

Odpovědi správkyň témat

  • Najdi si na www.kojeni.cz laktační poradkyni z tvýho okolí a sejdi se sní. Takhle na dálku se to řešit nedá. Nikdo ti tu správně neporadí, dokud to neuvidí na vlastní oči.
    Klobouček preventivně rozhodně nepoužívej, popraskané a citlkivé bradavky se takto neřeší. Někomu sice pomůžou jak píše magnda, ale můžeš si tím ještě přihoršit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já taky používala bepanthen a popř. chvilku kojila s kloboučkama.

  • Martasek8930.1.2012 8:52

    Já při bolavější či rozpraskané bradavce mazala něčím na bradavky. Převážně vzorečkem Bepanthen z porodnice. Za chvilku to bylo dobré.

  • Ahoj, já měla něco podobného, kojila jsem dál a strašně to bolelo, nakonec to došlo tak daleko, že jsem tam měla celkem slušnou prasklinku, než mi jedna sestra z porodnice po telefonu poradila, že mám odstříkávat. Žádnou odsávačku, ani klobouček, jen prostě odstříkávat prsty. Nikdy jsem to do té doby nedělala a ani to neuměla, ale prsa jsem měla tak nalitá, že to šlo téměř samo a vůbec to nebolelo. Týden jsem nastřídačku kojila jen z jednoho prsu, zatímco z druhého jsem odstříkávala a podávala to malé lžičkou. Zahojilo se to krásně a bezbolestně a pak jsem kojila ještě rok. A mazala jsem to taky bepanthenem :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist