porod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38029 5.5.2011 10:48

zdravím všechny womenzonky..jsem 30+6 a přemýšlím nad porodem.chtěla bych jít k porodu sama bez manžela,protože když poslouchám ty řeči jak musí všechno mimču po porodu zkontrolovat např.jestli má všechny prstíky atd.tak jsem akorát vytočená..nechce pochopit že by mě tam bylo lépe asi samotné..poradíte?nebo jsem v tomhle sobecká?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek895.5.2011 10:52

    Rozhodně je to na vás obou. Pokud on tam nechce, nebo Ty ho nechceš, musíte to oba respektovat. Já osobně manžela chci a je mi jedno, jak tam budu u toho vypadat, atd. Právě jako podporu a jednou je mimi nás obou, tak ať to prožije taky. Samozřejmě se na to těší a kdyby nechtěl, nutit ho nebudu. Takže opravdu je to jen na Tobě. Promluvte si o tom, co ano a co ne a jistě najdete nějaký kompromis ;)

  • Já měla muže jen při těch bolestech na samotný porod se on necítil. A vůbec mi to nevadilo. Je to na rozhodnutí vás dvou, takže se neohlížej na řeči druhých.....ať si to oni udělají jak chtějí a vy taky :-)

  • Ahojky, nejsi sobecka. Podle me by te mel manzel respektovat, ty to vsechno musis zvaldnout a je to dulezite a proto si to udelej jak chces TY. Ja tam prvni pritele hrozne chtela, po tech jeho kecech jsem si to rozmyslela a pak ze teda se mnou bude jen pri bolestech a ne pri samotnem porodu. Taky uz vim, ze ho tam nechci, bud si vemu kamaradku nebo asistentku, protoze sama byt nechci,.... takze udelej si dle svych pocitu aby ses treba necitila blbe, nebo cokoliv.

  • Ahojky. sobecká určitě nejsi, je to jen na tobě. Já osobně si nedokážu představit, že bych přítele u porodu neměla. Byl mi velkou oporou a kdybych ho tam neměla asi bych to nezvládla. Ty hodiny před samotnym porodem jsou strašně dlouhý a ten chlap může hodně pomoct. Ale každopádně je to na tobě a na tom, jak se spolu domluvíte

  • Při porodu jsem nikoho blízkého neměla a zvládla jsem to. Na personál si vůbec nemůžu stěžovat, byli na mě strašně hodní a pomáhali mi jak jen to šlo, až mi ta jejich péče místy lezla na nervy.

  • ahojky, a jak to holky brali vaši partneři před porodem? My teda ještě mimčo nemáme ani nečekáme, ale jednou padla řeč na porod a jestli by chtěl u něj přítel být...a nejdřív se vyjádřil že nechce, pak že když ho tam teda budu chtít, tak že jo, no a pak jsme byli na návštěvě u kamarádky, co rodila dvojčata a z toho byl tak zděšený, že řekl, že na tohle nemá :-) Prý jsme se o tom bavily strašně surově...
    Jak na samotný porod vaši chlapi reagovali? Připadá mi, že by přítel přistoupil na to, že by byl u porodu u mě, ale zase nechci aby z toho měl nějaké trauma nebo aby se pak nezměnil jeho pohled na mě nebo tak :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist