porizeni satku na noseni

Otázku položila: duramura 14.12.2016 9:14

neorientuje se tu nekdo ve vyrobe "nositek"?
proc se satky prodavaji za tak horentni sumy, kdyz by to mela byt neprirozenejsi a nejstarsi forma prepravy ditete? v rozvojovych zemich si dite omotaj "kusem hadru" a urcite to neni modni zalezistost :-)
poradite mi, kde poridit satek, ktery bude zohlednovat vyrobni naklady, pracovni silu a pritom se na tom nikdo nenapakuje? vzdyt ty ceny sou srovnatelne s cenou kocarku, levneho kola, ne-li velmi velmi ojeteho auta :-D nebo spis :-(
nebo opravdu utkani kusu latky je tak narocne? vic nez usiti treba bundy?

(ps: deti sem uz v satku odnosila, ale mela sem stesti, ze mi kamaradka pucila, meitai take)

tak uz jsem zjistila, ze sem mela puceny satek zn. Amazonas - vyrabi cenove prijatelne satky a my byli s nosenim spokojeni :-) takze opravdu vidim, ze vyhazovat za satek vice nez 1,5tis (max 2tis) je silenstvi :-D
bez urazky, ale stve me kdyz se vydelava na necem tak prirozenem jako je kontaktni rodicovstvi)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus kuknout tady http://www.babydoo.cz a kvalita je velmi dobrá a paní z kurzu mi ho chválila.
    Co se výroby týče tak určitě to není tak náročné na výrobu doma, ale sehnat dobrý a pevny materiál a v délce skoro 5m by se oproti těmto satkum už moc nevyplatilo.

  • sisterrys14.12.2016 13:52

    Ta cena je podle mě o pohodlí tebe a dítěte. Aby šátek byl pohodlný, i když je mimčo už větší, je třeba kupovat šátek kolem 2000, na bazaru se dají sehnat ale levněji. Někde jsem na téma, proč jsou ty šátky tak drahý, četla článek. Tam psaly, že kvalita látek těchto šátků a šátků, které používají ženy v Africe, Indonésii a podobně, je nesrovnatelná. Pak se asi taky platí za značku a originalitu šátku, dále za to, jestli je čistě z bavlny nebo obsahuje i bambus, hedvábí, vlnu.
    Já sama mám dydimos, původní cena za 5m 3500, sehnala jsem za 2000. Byl na první dítě, takže s výhledem, že využiju i na další. Jinak se mi do drahého šátku taky moc nechtělo, protože jsem nevěděla, jestli nám nošení sedne. Ale nechtěla jsem ani levný, abych kvůli jeho případným slabším vlastnostem nošení úplně nezavrhla.
    Se šátkem jsem moc spokojena, horší je to s mým vazáním a s nošencem, který se od určitého věku v šátku párkrát pohnul a udělal z něj visítko. Takže teď používáme manducu.

  • gimi14.12.2016 10:16

    Je to teď moda... A za to se platí :-/ Sama jsem tomu propadla a vlastním nejeden šátek a nosítko :-D Každopádně na bazarcích a v nosících skupinkách na FB se dá sehnat šátek i levněji než za 5000,- ;)

  • Tak ten šátek musí mít určitou nosnost, aby se dítěti neničila páteř. Vždy se dá sehnat levně. Je jen otázka toho jak se dívám. Jsou různé nosící skupiny, kde si ženy šátky prodávají. Nebo můžete zkusit třeba tyto stránky: http://www.nosenideti.cz/zbozi.php

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 220 otázek, kterým se dostalo 271 570 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist