poradíte jakou odsávačku mléka?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #91030 16.2.2013 16:58

Poradí mi někdo jakou odsávačku mlíka???
Zda jí kupovat dopředu před porodem nebo počkat až jak to s kojením dopadne??
Nevím zda pak budu schopná někde něco schánět.

Právě, že můžu od pojišťovny dostat až 800kč na odsávačku nebo nějaký kojííc pomůcky.
Doklad nesmí být starší 2 měsíce od porodu, tak raději zjišťuji případné možnosti dopředu, abych věděla co koupit zda mamnuální nebo elektrickou.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dopředu bych si ji určitě nekupovala. Aby byla opravdu kvalitní, tak jsou drahé a vůbec nevíš, zda budeš kojit. Podle mě není problém si ji bud pujčit nebo koupit po porodu. I kdyby sis ji měla objednat pak přes internet

  • Petranka16.2.2013 17:19

    já jsem měla koupenou před porodem manuální ale ta toho moc nevytáhla, tak když jsme pak potřebovali tak jsem si v porodce půjčila medelu elektrickou /kojení sice nezachránila, ale ne proto že by nebyla dobrá ale malá byla nesavec :-) a byla jsem moc spokojená co se týče podpory tvorby mlíka ok. tak bych to asi řešila až poté zda by jsi ji potřebovala. půjčoven je spousta vč. porodnic záleží na městě a vzdálenostech.

  • lulatko16.2.2013 18:04

    Před porodem nekupuj, nevíš, zda bys ji užila. Koupit se dá kdykoliv a kdekoliv, stačí poslat i chlapa do lepší lékárny, nebo do krámu se zbožím pro miminka. Jinak přes net - seženeš bazarové i nové.
    Já mám Avent pákovku, používala jsem ji u první dcery 10 měsíců jednou denně, byla spolehlivá a dobrá. Teď s druhou dcerkou ji používám znovu, funguje pořád bez problémů.

  • Vyhlídni si lékárnu, kde ji mají, a pak pro ni někoho pošli v případě potřeby. Já jsem odsávala 9 měsíců cca 8x denně a měla jsem dvě odsávačky, obě od Medely, jednu elektrickou a jednu ruční. Časem jsem používala jenom tu ruční, bylo to rychlejší. Ta elektrická je zase šetrnější. S Medelou jsem byla maximálně spokojená, dají se dokupovat i náhradní díly, kdyby se něco pokazilo. Ale uvidíš, třeba ji vůbec potřebovat nebudeš...

  • Kup až jak bude potřeba, já jsem v porodnici vyzkoušela Avent manuální a byla super, domů jsem si pořídila starší téměř zadarmo tu balonkovou, taky nebyla špatná, ale pokud bych měla víc penízků tak bych šla do té Avent. Ta byla totiž páková a jednu ruku máš volnou (a můžeš třeba masírovat to prso, nebo být např. na kompu), to se hodí, u té balonkové jsem držela balonek a tu nádobku, takže obě ruce zaplněné (párkrát asistoval manžel - mačkal balonek, a já si to prso ještě masírovala, jak bylo třeba, trpěla jsem jednu dobu na záněty, bohužel).

  • Já ji před porodem nekupovala, čekala jsem, až jak to dopadne. No museli mi půjčit akutně v porodnici a manžel ji honem sháněl, kde se dalo, byl zrovna víkend. Měla jsem nakonec manuální od Medely a byla jsem spokojená. Dokoupili jsme pak ještě lahvičky a sáčky a uskladňovala jsem si do zásoby v mrazáku.

  • doporučuju jedině elektrickou, i když jsou dražší. s manuální se mi nedařilo odsát prakticky nic, s elektrickou ano.
    měla sem půjčenou Medelu elektrickou a ta byla fajn. potom sem si pořídila Mebby - má i pěkný kufřík na přenášení a sem s ní spokojená :-)

  • ja mam doma jednu pakovou, jednu balonkovou a jednu klasickou starou poctivou baby nova. pakova ani balonkova mi nevytahne ani kapku, jedina ta tahaci baby nova mi mleko odsaje, zase me ale z toho boli bradavky, je tam opravdu velky podtlak... ale dopredu bych urcite neporizovala...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist