poradíte??

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32582 20.1.2012 13:15

Nazdárek womenky!! Mám takové menší dilema a chtěla bych slyšet váš názor.. V manželství jsem poznala svého nynějšího přítel, který má skoro 6ti letého syna v péči. To, že jsem včšechno oblítala, co se týče malého, aby jsme ho měli v péči byla pro mne hračka. Potom jsem se kvůli něho rozvedla, vzala si zpátky příjmení, bydlela sama atd.. Je to 4 měsíce, co jsme se přestěhovali a žjeme spolu jsem se dozvěděla, že si mne nechce vzít.. Dost mne to ranilo hlavně pro to, že jsem se to dozvěděla, když to říkal našemo sousedovi.. :-(Nebudu to tady rozepisovat, jakým stylem to bylo řečeno.. :-( Jak by jste to chápaly vy, když se o malého staráte jenom vy, on mu třeba povolí počítač a už je nejlepší táta na světě, protože já jsem proti tomu vzhledem k tomu, jak je malý zaostalý, ani mluvit pořádně neumí a všechno s tím malým doháním já a u něho ani snaha nejde vidět jen ho pořád vychvaluje, jaký s ním udělal kus práce.. :-( Myslíte, že tenhle vztah má denu nebo ho mám raději ukončit???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • teď se nezlob, ale celé to na mne působí, že jen potřeboval někoho, kdo se bude o kluka starat. Nevím, jak to má chlapeček se svojí vlastní matkou, ale můj ex zkoušel něco dost podobného, aby syna dostal do péče. Fofrem si našel novou partnerku, aby jako tvořili rodinu a mohl u soudu operovat tím, že to bude pro synka lepší zázemí jakože v normální funkční rodině. Naštěstí mu to nevyšlo, syn zůstal u mně a ex už slečnu nepotřeboval a odkopnul ji, když mu k jeho jedinému cíli nepomohla.

  • ja si nasla chlapa ktery ma v peci dve deti,a reknu ti uvazuji nad tim ze odejdu,ale je to pro mne tezke,jsem mlada,cely zivot pred sebou,a jsem poucena z toho ze uz nikdy v zivote si nezacnu nic s chlapem ktery ma deti jak peci tak ze je v peci nema,proste bezdetny chlap...:'-(

  • já bych si rozhodně s partnerem zkusila promluvit a říci mu, cítíš.. nicméně je mi líto toho chlapce, kdybyste se opravdu rozešli, tak si už na tebe určitě zvykl a bude to nést těžce...chápu tvé rozhořčení, když si tě už nechce vzít, má si o tom promluvit s tebou a ne takové osobní věci vykládat sousedovi.

  • Ahoj, souhlasím s holkama, taky to tak vypadá, že tě doma potřebuje, aby ses postarala o něj a jeho dítě. Nepíšeš, jestli máte i jiné problémy, nebo je váš vztah jinak ok, ale když uvažuješ o rozchodu. Někdy se stane, že se chlapi prostě podruhé už ženit nechtějí a takové ty silácké řeči taky asi nemůžeš brát úplně vážně. Zkus si s ním promluvit, hlavně musíte se respektovat jako rodiče, když jeden řekne ne, tak ten druhej ho musí podržet a ne, že řekne jo, aby byl ten nejlepší. No opravdu to bude asi o komunikaci, možná třeba ani nejsi připravena na vztah s chlapem, co má děti. Není to asi nic hrozného, protože péče je hlavně na tobě. Měla jsem známou a ta špatně nesla jenom víkendy s dětmi svého manžela. Byly jinak vychované než její dítě a prostě se o ně musela starat, chlap ležel na gauči a všechno bylo na jejích bedrech. Většinou když si najde chlap ženu s dítětem, tak se stejně nejvíc stará ta mamina, i když nemůžu říct, že je to tak vždycky. Jsou chlapi, kteří se opravdu starají. Je to těžká situace, budeš si muset srovnat v hlavě, jestli tento vztah je to, co opravdu chceš. Hlavně si promluvit s přítelem, říct mu, co cítíš a že to takhle nechceš a když to nepůjde, tak odejdeš. Hodně štěstí

  • Píšu opožděně, ale nedá mi to. Záleží asi i na dalších okolnostech vašeho vztahu. Asi často se stává, že spíš žena je ta, která v rodině pečuje o dítě (ať už vlastní nebo přítelovo), ale třeba zase naopak ten muž tu rodinu zajišťuje finančně nebo vykonává jiné potřebné věci (starost o dům, o technické zázemí domova atd.) Takže to jako celek nakonec funguje dobře a nemusí to znamenat nc špatného. Nevím jak je to u vás. Pokud by byl jediný problém v tom, že se nechce ženit, tak to hned nemusí být tak zlé. Nemusí to znamenat, že tě nemá rád nebo si tě neváží. Může třeba mít mizernou zkušenost z minulosti (třeba už se jednou oženil a po svatbě se vztah začal kazit a teď má strach se ženit znovu a riskovat, že se to stane znovu) a potřebuje víc času. Někdy chlapi taky třeba jen před jinými chlapi jen frajeří a mají silné řeči a přitom ve skutečnosti to cítí jinak. Taky záleží na tom jak dlouho spolu jste, jestli jste už o tom mluvili i spolu atd. Asi bych s ním o tom otevřeně promluvila (pokud si tak již neučinila) a uvidíš jak zareaguje a co ti řekne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist