pomohou na toto rovnátka?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #55521 21.1.2013 13:20

ahoj prosím poradte mi mám mít rovnátka a doktorka mi řekla že to mám hodně špatný a nemusí se mi to srovnat nebo to může ve finále vypadat trochu divně protože mám vrozenou vadu- dolní čelist mám trochu posunutou dopředu co myslíte zaberou ty rovnátka jinak bych musela na operaci ://..a nebude to potom vypadat ještě hůř? A jak asi dlouho budu muset ty rovnátka mít prosím napište :(..díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, to spíš musíš probrat s tou zubařkou, co by Ti doporučila raději, ale rovnátka jsou většinou fixní na 2 až 3 roky nebo ty sundavací, ty můžeš nosit klidně 10 let ( ne pořád, klidně jen na noc, nebo jednou za týden na noc). Takhle je těžké poradit. Každopádně já jsem rovnátka měla a není to tak hrozné. Teď je začali dávat i z vnitřní strany, takže nejsou vůbec vidět. To je výhoda! Tak hodně zdaru!!

  • Ahoj, já jsem měla podobný problém + mám celkově menší čelisti, mám malou pusu, nechtěly se mi tam všechny zuby vejít. Zubařka mi fixní rovnátka co nejdále oddalovala, nasadila mi je až v 17 a říkala, že nemůže zaručit, jak to bude vypadat. Určitě je individuální, jak se to srovná/nesrovná. Mně dávala rovnátka jen na horní patro, dolní patro jsem měla rovné od přírody, a zuby se mi zrovnaly nádherně. :) Je pravda, mám trochu předkus, ale jen trošku a nikdo nic nepozná. Rozhodně dej na svou zubařku, ta ví nejlépe, co udělat.
    Na operaci bys stejně šla až po 18. roce - alespoň to mi tvrdila má doktorka, taky mi hrozila - až se dokončí vývoj. A je to tvé rozhodnutí, do operace tě nemůže nutit. Já ji nechtěla z toho důvodu, že to měl být velký zásah - měli mi hýbat s čelistí a bylo mi řečeno, že bych pak mohla vapdat jinak v obličeji - profilově, ale i ze předu..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist