podráždění kůže od slintání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40087 3.2.2012 12:25

synovi začínají asi růst zoubky a strašně slintá a neustále má ruce v pusině. Bohužel i přes neustálé utírání slin má kůži na pusince a na bradě jakoby rozežranou těmi slinami. Poradíte, čím to mazat? Má to i na prstíčkách, co strká do pusinky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, my máme zase omrzlé a podrážděné tvářičky (i když mažeme, ale malej má citlivou kůži) Včera mi dali v lékárně calciovku - calcium pantothenicum, zatím jsme to namazali dvakrát a moc zlepšení nevidím, ale jelikož nechodíme ven, tak doufám, že se to zlepší. On reaguje citlivě i na jídlo kolem pusiny, ale většinou to brzo zmizí. Jinak včera mi kamarádka doporučila vazelínu, že jim to pomáhalo na atopic. Tak uvidím.

  • ahojky, na tohle se dá použít buď LetiBalm Peribucal pro nadměrně slinící děti...je to jakýsi ochranný krém a nebo na ty ekzémy používají Holtovu mast, ale tam by bylo dobré, když to mázneš na ručičky, tak aby je pak nestrkal do pusinky...Možná by pomohla i ta kalciovka...Přinejhorším zajdi k dětskému, určitě ti poradí tu nejvhodnější léčbu...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist