počůránek, zlobidlo....

Otázku položila: Bývalá uživatelka #10765 14.2.2011 13:27

Ahoj maminky, prosím o radu nebo nápady. Synáček přestal nosit před 2. rokem plínky na noc, dnes mu jsou 2r a 8m a minulý týden se mi v noci 3x počůral. 1 to bylo asi strachy to v noci brečel a ptal se co to bylo, pak měl vyprano, takže spal s námi ve velké posleli a zase se počůral. Dát mu na zadek přejít to...
2. když po něm něco chci, tak začíná vzdorovat, řeknu to třeba 5x, a on dělá že jsem vzduch, tak musím zařvat, nebo mu plácnout. A to jsem si říkala: NEBUDU NA SVOJE DĚTI KŘIČET, NEBUDU SVOJE DĚTI BÍT...:-) ale fakt nevim co s ním...být trpělivá a zopakovat vícekrát, odejít, něco mu odepřít...
Uvítám každou radu, děkuju a hezký den

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky,
    přesně jak pše Ch.anna na večer už nepít, dohlédnout na to, aby se vyčůral, než jde na záchod a popřípadě i v noci dát na nočník. Taky jsem to tak dělala a malá o tom ani nevěděla, jak to zaspala :-) pokud by to nepomohlo, pak zkusit k doktorce, jestli není nastydlý nebo může mít lehčí zánět, to by chtělo rozbor moči. Jestli ale doteď byl bez problémů, pak opravdu může být nachlazený. Za tohle bych ale určitě na zadek nedávala.

  • Tohle znají všechny matky, jejichž děti přesáhly druhej rok života. Dítě samozřejmě zkouší, kam až může zajít. Doporučuju jasně stanovit hranice a být důsledná. Já osobně jsem pro to, dát na zadek, když je potřeba. Samozřejmě ne mlátit ve vzteku hlava nehlava, ale varovat dítě, že pokud nebude poslouchat, dostane na zadek. Pokud opět neposlechne v klidu ho vzít, naplácat a vysvětlit proč dostalo. Nikdy nebít před ostatními dětmi nebo na veřejnosti. I když jsou to cvrčkové, je to pro ně ponižující.
    Jinak za počůrání bych mu na zadek nedávala. Je pořád malinkej, s tím může bojovat ještě dlouho. Spíš dbejte, aby večer už moc nepil, a taky ho můžete během noci dát vyčůrat. Náš starší má 3,5, plíny nenosí od 2 let a taky se občas nezadaří..

  • Ahojky tak našemu prckovi jsou 4 a půl. Mohu Ti říci, že sám od sebe přestal vyžadovat plíny ve dvou letech. Já jsem ho nechala být, žádné vysazování na nočník, občas jsem se zeptala, zda to nechce zkusit, nechtěl. Ejhle, bylo pondělí a slyším mami chci nočník. A byli jsme bez nic z hodiny na hodinu a to i v noci. Vydrželo to než nastoupil do jeslí. Tam mu dali raději na spinkání plínu a pak to zase začalo, ale jenom v noci. Do jeslí chodil jen pátky, kdy jsem byl ve škole. Ve třech před nástupem do školky zase bez plín. Nastal tam problém a zase to začalo, ve dne v noci, nejdřííve domluvy, prosby, pak už jsem plácla, pak jsem ho na týden ztáhla ze školky. Uklidnilo se to no a teď po dalším skoro roce jsme ve stejných kolejích. Každý den převlíkám, přes den převlíkám, je to děj je pořád přičůranej. Dr nic neshledala. Máme už přes rok poslané papíry na nefrologii, ale zatím nás nepozvali. Nevím co dělat, jsem z toho na mrtvici. Takže i já budu ráda, za jakouikoliv radu.

  • co se týká vzdorování tak u nás přes to nejede vlak - taky mě ignoruje a až pohrozím kolikrát vařečkou (už jsem mu s ní 3x lepla - ale fakt malinko - ale z té jediné má respekt)tak poslechne. Jinak třeba venku mu řeknu že pokud toho nenechá tak bude večer bez pohádky atd (nebo zakážu něco jiného) a naštěstí vždycky to pomohlo...chce to důslednost a neustoupit - oni nás zkouší darebáčci:))

  • moje děti byly bez plínek i na noc taky kolem 2.roku a občas se stalo, že se prostě počůraly. Nikdy jsem je za to neuhodila, ale jen pokárala, jak tu už psaly holky. Občas se jim to stalo i v 5letech, když třeba večer vypily granko a i když se před spaním vyčůraly. Dcera z toho byla nešťastná, protože se jí to stalo během 14 dní dvakrát. Čekala jsem pár dní, jestli se ještě nestane nehoda, ale pak už to bylo v pořádku.
    Co se týče toho neposlouchání, tak si asi jedině trvat na svém a neustupovat, i když je to někdy hrozně těžký, ale ono to přejde....je to období vzdoru a s tím asi nic pořádně neuděláš. Ještě větší ignorace teprve přijde, to jsem měla nedávno doma já s dětma, ale už je to dobrý :) Doufám :D

  • Tak určitě bych ho nehubovala nebo nebila, když se počůrá. Nicméně důrazněji upozornit, vysvětlit.....Jeden uznávaný lékař tvrdí, že pokdu dítě bylo bez plen 6 měsíců a nepočůrávalo se a poté začlo, tak by se to mělo řešit např. s PLDD. Zkus být trpělivá...ale vím, je to někdy těžké, náš syn bude mít za měsíc tři roky. A u nás je zase to, že když je např. s babičkou, tak je zlatíčko, hodný, hraje si, poslouchá a jakmile mě slyší přijít, tak začne rošťačit a být jak z divokých vajec. Prý to tak je normální - alespoň od známých co mají stejně staré děti. Jasně ž teky dostal vyhubováo, někdy hodně, dostal i přes zadek, nejtěžší je ta důslednost no..ono se někdy tak nechce.....a děti toho hned využijí. Náš malý zase začla bojkotovat jídlo...uměl hezky sám jíst ( lžící ) a teď se v tom nimrá....dělá blbosti...

  • Jestliže se ti malý počůral "zatím" 3x, tak nic neřeš. Vyper, převlíkni a nekomentuj. Dítě se nepočůrává schválně, vždy je tam nějaká příčina. Buď je nastydlý nebo to může být psychika. Mě se malá začala znova počůrávát po narození druhé dcery a trvalo hodně dlouho než se s tím srovnala.

  • my jsme byli přes noc bez plenky asi 4 dny když malý onemocněl - nachlazení a v noci pořád chtěl pít a kašlal a začal se počurávat taky. Tak jsme opět s plenkama. nešeřím to, ikdyž bude mít 3 roky za měsíc, pořád si myslím že má čas (přes den když spí tak počuraný není) a nakonec - všichni jsme se to naučili, každý má svůj čas a každý je lepší na něco jiného.

  • co se týká vzdorování tak u nás přes to nejede vlak - taky mě ignoruje a až pohrozím kolikrát vařečkou (už jsem mu s ní 3x lepla - ale fakt malinko - ale z té jediné má respekt)tak poslechne. Jinak třeba venku mu řeknu že pokud toho nenechá tak bude večer bez pohádky atd (nebo zakážu něco jiného) a naštěstí vždycky to pomohlo...chce to důslednost a neustoupit - oni nás zkouší darebáčci:))

  • Moje je plně bez plínek od 20 měsíců a taky se mi občas počůrá, v noci se mu to stane hlavně před nemocí...počůrá se a třeba za tři dny až týden mi lehne s rýmou apod., někdy se mu to stane, když má hodně tvrdý spánek, protože je hodně unavený a nebo ted mi to párkrát udělal, protože žárlil na nového člena rodiny-mimi, přešla jsem to, ale chvíli jsem ho nechala v tom mokrém a když začal fňukat, tak jsem mu řekla, že když je čuník, jeho věc, že na záchod chodit umí a po pár pokusech takto upozornit, byl klid. Někdy to děti dělají, když mají nervíky, neděje se u vás něco doma? nějaký stres s čímkoliv nebo jemu?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist