pleť po vymačkání pupínků, jebáků

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405673 3.3.2021 13:54

Ahoj holky, jak a co používáte na pleť po vymačkání pupínků a beďarů??
Já když si jich vymáčknu více, tak mám pak po nich červené tečky ještě několik dnů. Používám pleťové tonikum, hermankovou masť, třezalkovou masť nebo i Betanthen plus masť. A nic nezabírá..
co s tím děláte vy?😊
Budu rada za rady a tipy na produkty🙂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nepučit, nechať telo nech si vylieči samo. Ak má puknúť, pukne samo. Zbytečne infikujete obličej.

  • Hrebickovy krem od Calthy na oblicej a na poškozená místa Tea tree oil od Saloos a na čištění Hloubkově čisticí gel Sebo Pure Végétal :) vyzkoušej a uvidíš :) min. Tea tree oil mám vždy po ruce

  • Hnisavý pupínky propíchnu desinfikovanou jehlou a místo vydesinfikuju, s černýma nedělám většinou nic (nejdou mi ven), červený mažu na noc tea tree olejem (jenom ty místa, ne celej obličej) a za pár dní mám většinou klid. Když nebylo covid, chodila jsem každej měsíc pravidelně na kosmetiku na kompletní čištění a fakt to pomáhalo. Používám přípravky doporučený kosmetičkou - krém, čisticí prášek (po smíchání s vodou je to pěna), slabý chemický peeling. Nepoužívej toho tolik, stačí jenom něco. ;) Pak se mi docela osvědčily čisticí ubrousky z lidlu, i na odstranění makeupu a řasenky.

  • Terka194.3.2021 6:37

    Lepší nemackat, chápu že je to těžký vydržet, taky mám ruce nenechavy ale mackanim si to akorát roznasis (akné je zánět). Nejlepší co můžeš udělat pořádně odlicit, pak ručník do horké vody (co sneses) a tím pořádně docistit pleť, smíchat lžičku kurkumy a lžičku medu, nanést na obličej a nechat 10-15 minut, budeš trochu žlutá, a dělá to bordel (já smyvam ve vaně, nikde ti nic nekape a je žlutá jen vana ne vše okolo) ale to je úplně nejlepší věc na akné! A černý tečky vycistis tím teplým ručníkem ;-)

  • macicekkajik4.3.2021 6:58

    Vydezinfikuji peroxidem vodíku a ničím nemažu. A pokud je opravdu potřeba, tak konopná mast nebo zinková mast.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist