plenky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41843 18.8.2011 8:57

Ahoj,
chcise zeptat mam 3 mesicni mimco jen kojim, ale uz musim casteji kazde 2 hodiny protoze ma hlad. Ale co se tyce pocuranych plenek tak je ma vzdy jen trosicku pocurane pres noc spi dlouho cca od 23 do 7 do rana a kdyz ji prebaluju tak ji ma temer suchou. mam zacit s prikrmem???
Dekuji za odpovedi

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    většina tak starých miminek jako máš ty v noci nečůrá.
    Přes den by měla mít těch 8 počůraných plínek.. Ale další zásadní věcí je jestli přibírá na váze a kolikrát kadí. Kojení po 2h může znamenat růstový spurtík a tím, že budeš kojit často se tvorba mléa zvedne sama, ve třech měsících je tohle běžné.

    Takže pokud nestojí na váze a krom častého kojení není problém, tak miminku nic nedávej..srovná se to samo..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Důležité je, že plenu má počůranou a to, že má v noci plenu takřka suchou je vzhledem k tomu, že v noci spí celou noc přiměřené a normální. Je určitě důležité i jak roste a přibývá.

    Už jste byli na 3. měsíční kontrole? Každopádně pokud by vážení nedopadlo úplně vzorově, váš 1. krok, pokud chceš i nadále kojit, by bylo zvýšit počet kojení a to bohužel a hlavně přes noc, aby pilo co 3-4 hodiny, jinak součastný stav -přes den každé 2 hodiny je naprosto O.K., zvlášť pokud v noci nepije-a záleží jen, jestli to tak opravdu stačí-jestli ne, budeš muset budit v noci a pravděpodobně ze začátku i odstříkávat po každém kojení-i naprázdno-podle toho jak moc budeš muset navyšovat laktaci. Takhle to ovšem vypadá, že máš spokojené napapané miminko, s tím, jak Ti spí v noci...ve měsících prochází děti často růstovím spurtem a naopak se zaqčínají často budit na jídlo-tak třeba to k vám samo dorazí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist