plenkové kalhotky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #52073 28.5.2012 10:21

Ahoj holky,

vy, které látkujete, jaké plenkové kalhotky používáte na obyčejné čtvercovky, s čím máte dobrou zkušenost a kolik ks v jakých velikostech bych toho asi měla nakoupit? Mrně se narodí cca za 7 týdnů, chci látkovat, pokud možno bez separačky, prostě čtvercovku a PUL kalhotky :-) Na netu toho je hodně a nějak si nemůžu vybrat. Asi budu chtít klasické bílé, nějak mě ty barevné neberou:-) a na suchý zip. Jo, a taky by nemusely být úplně nejdražší ... ;-) Do porodnice jsem pořídila jednorázovky, ale doma už chci látkovat...

Moc děkuji za tipy a rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, proč nechceš separačku? ta ti může ušetřit práci s pokaděnýma plínkama. a jen ji vezmeš a hodíš do WC a na plínce toho nezůstane tolik. navíc taky pomůže, aby se mimčo cítilo o něco víc v suchu.a jejich cena není nijak závratná ;-) dělají se ve velkých baleních po 100ks, a pokud je jen počuraná tak to nevadí a dá se třeba jen přemáchnout a použít víckrát.

  • Ahoj,

    já používám klasiké čtvercovky a na buď PUL - nejvíc spokojená jsem byla s popowrapkou. Teď mám Imse Vimse organic a taky je fajn. Používám je ale jen na noc. Přes den používám jako svrchní kalhotky vlněné - buď Mokomidi vlněnou nebo merino kalhotky Bundles. Mám ozkoušené ještě natahovací Disana vlňáčky. U vlňáků je super, že v létě opravdu nehřejou , sajou pot.

    Separačku bych u miminka určitě používala, opravdu to ušetří čas.

  • Já mám kalhotky různé a se všemi jsem spokojená, mám jen PULky-na druky, či na suchý zip, každé jsou krapet jiné, takže těžko říci, myslím, že je to jedno, které vyzkoušíš, stejně je to tak, že musíš odzkoušet, co bude vyhovovat Tobě a Tvému miminku.. Na suchý zip mám akorát sweet monkey (bála jsem se jít do suchého zipu jednak aby vydržel a jednak aby nedráždil miminko, ale tyto u nás prošly na 1a jsou velmi příjemné a měkoučké, jsou vícevelikostní (takže Ti vydrží od narození dokonce-teď je má už teda jen na spaní moje 2leťačka) a lze do nich i plena narovno, ale mají jednoduchý střih, i když já na miminko používala také jednoduchého střihu (haipa-daipa-na druky, které jsem měla už po předešlém dítěti) a v pohodě, ale já stoličku odchytávala u dětí mimo zabnalenou plenu, takže jsme byly prakticky bez nehod.
    Na miminko, které jsem plně látkovala jsem měla 3je kalhotky, většinou mi stačily 2je (to je takové úpné minimum),

    Separačku jsem používala, jen na noc, když rostliy zoubky, to se mi děti vždy oprudily, jak měly agresivní moč. Neshledala jsem v separačce žádnou výhodu -stojí to peníze na víc, je to odpad, mě stačilo plenu vždy osprchovat nad kýblem, jehož obsah jsem přelila do záchodu a dětem to bez separačky také nevadilo, ač trávily v plene přes noc i 12 hodin. Jen jsem prdelku na noc mazala, přes den, kdy jsem častěji přebalovala, tak pak už ani ne). Ale zdá se mi, že když dítě má stoličku přes separačku, tak se to tak dobře nevsákne (to se mi na látkovkách líbí, že to pojmou o dost lépe) a je to spíš jako v papírovce a když má dítě stoličku už pevnější, tak to i z pleny bez separačky vyklepnu také pěkně a mnohdy není ani sprcha třeba (pokud to dítě nestačí rozjezdit). Snad jen je to taková prevence před skvrnami (zvlášt´ po té, co dítě začne jíst příkrmy), ale to mi nevadí, fleky se objevují a mizí, pleny nechci prodávat, takže..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist