plavky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175996 26.5.2019 22:12

Dobrý den.
Jedu s děckama (6 a 8) na dovču , do Chorvatska , dříve na dovolených jsem vídala že (cizí)děti nosí plavky v celku jak kluci tak holky a jak jsem se pak dočetla, je to proto že jsou to "plavky s UV filtrem a chrání citlivou dětskou pokožku ". Já s dětma ještě nikdy ,nikde nebyla ,a u nás teď počasí taky moc nepřeje k "přípravě " na plážové slunce" tak asi by se to hodilo.
Máte s tím UV filtrem a nošením plavek zkušenost ? Opalovák 50+ nebo stačí menší ? mazat i pod plavky ?
Děkuji za postřehy a rady .

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • vídala sem takové plavky na pláži zřídka. jako každé plavky nějakou dobu studí než uschnou, proto se mně osobně nelíbí. vím, jak mně osobně je nepříjemné mít na sobě studené plavky a to mám jen dvojdílné (ale u kalhotek je to pro mně hodně cítit). a když zafouká vítr tak to studí. navíc se na to teda hodně chytá písek.
    my vždycky mažeme první dny 50+ a pak 30+ a stačí. jen je potřeba namazat hned od začátku - ještě na pokoji než se jde na pláž a pak i pravidelně na pláži.

  • Kamkri27.5.2019 9:56

    Kremy 50+ nejsou moc vhodne, vytvori na pokozce neprodysny film a u citlivejsich deti se pak muze objevit ekzem. Lepsi je 30+ a namazat castej.

  • Do Chorvatska jsou tyhle plavky zbytečný :-) malej nosí každý rok normálně kraťasy plavky, používáme 30ku a nikdy jsme se nespálil ani jeden z nás. :-) Ty s uv filtrem jsou vhodné tak Egypt, Tunis atd. Hezkou dovolenou :-)

  • terryk27.5.2019 12:42

    My byli loni v létě v června na Mallorce s dětmi 4 a 1,5 roku. Ona měli plavecky jen přes zadek. Na pláž jsem jim ze začátku dávala tričko s ÚV filtrem plus mazala vše krom těla pod plavkami. Plus měli ksiltovku s tím blemcakem vzadu, jak chrání krk. Po čtyřech nebo pěti dnech jsem to triko přestala řešit a jen je mazala. Plus měli tu pokrývku hlavy. Plavky s ÚV filtrem jsou podle mě sice fajn, ale mít na sobě půl dne u moře mokrý celotelovy plavky je podle mě naprd pocit. Jako drtí jsme byli tři roky na Kubě. Jen se spodkem plavek. A bylo to fajn.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist