plavání kojenců

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 10.4.2012 18:00

mám ještě jeden dotaz na maminky a to ohledně plavání kojenců. byly jsme s malou dnes poprvé, moc se jí to nelíbilo, plakala, byla ve stresu, nechtěla spolupracovat, je tedy pravda, že s paní lektorkou jsem tam byly samy (všechny děti z kroužku byly nemocné). lekci jsem zatím neplatila, byly jsme to zkusit. mám u malé pocit, že nechce dělat věci na povel, držela se mě jako klíště, koukala se jinam, nezajímalo ji to... lektorka řekla, že máme přijít příští týden, že to nemám ani platit.... ještě musím podotknout, že se bála lektorky, ona nemá ráda cizí lidi....více se jí líbilo, když jsem s ní sama blbla, šla do výřivky, kde byla teplá- teplejší voda, to bylo v pohodě... teďka zvažuji, zda to mám ještě zkoušet, protože přeci jenom stojí to 1800 10 lekcí, jestli to není i ztráta peněz.. jak jste to měly vy? líbilo se dětem plavání hned a nebo to chtělo čas? děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • a nechceš zatím zkoušet malou na vodu zvykat tak, že s ní budeš chodit do bazénu jenom ty sama? Seznámila by se tak s vodou a získala v ní větší jistotu. Ne každému musí hromadné akce vyhovovat. Některé děti jsou zdrženlivější a potřebují víc času, aby si zvykly.

  • Ahoj.
    Já chodila na plavání kojenců se starší synem. Na první lekci byl také dost v křeči a držel se mne jako klíště. Na dalších lekcích to nebylo o moc lepší.
    Kurz jsme sice dochodili, ale syn se pak bál dlouho vody a bojí se stále (je mu 9 let). V bazénu se koupe, ale nepotopí se.

  • Ahojky, já bych tam zatím chodila je to pro ty děti velmi dobré. Sama učím děti plavat sice až 5 leté, ale plavání kojenců vřele doporučuji. Ono se jí to zalíbí.

  • Dle mého názoru je plavání miminek jen velký módní trend a vyhozené penízky. Chodila jsem s první dcerou a nešlo tam o nic jiného než dítě dostat pod vodu a malá se pak bála vody. Teď mám holky 2 a co můžeme do bazénu (od roku), tak se snažíme chodit pravidelně a holčičkám se to moc líbí (velká už plave v 5 letech sama a skoro 3 letá s tím bombónkovým páskem taky pěkně). Děláme co chceme a jdeme když jsme opravdu 100% zdravé.

    Jinak nám to nedoporučila ani Dr., ale mi začínaly v 7 měsících.

  • ahojky, tak mi chodíme asi skoro od sedmi měsíců, chodíme dvě maminky, oběma dětem se to od první chvíle líbí, takže v pohodě, u nás se plave v teplé vířivce. Jinak platíme 2500 za 10 lekcí, samozřejmě se děti připravují na potopení pod vodu, ale není to to jediné, posilují tam svaly a jelikož já i můj manžel máme vodu rádi, tak nám toto vyhovuje, bohužel syn byl ted nemocnej, tak jsem hodně lekcí vynechali, ted má zase rýmu, tak asi další lekci vynecháme, což mě mrzí, ale máme objednaný další kurz. Uvidíme, jak na tom bude se zdravím, pokud se to bude opakovat, tak počkáme až bude starší a zkusíme to znovu. Ale pokud by se mu to nelíbilo, tak bych to asi odložila na ot až bude starší.

  • Kolik je ttvé malé? já chodila s oběma, se starším od roku, s mladším od 3 měsíců(vanička, vířivka), teď bazén. Oba kluci měli období kolem 14-16měsíců, kdy se vztekali a ne vše chtěli dělat, ale plavání je přitom bavilo, jen ne všechno. Po tom 16měsíci už měli všechno jako bezva legraci a začali velmi dobře spolupracovat, ten starší už nechodí, je ve školce, ale plave velmi dobře a ten menší je prostě vodouch. Já bych asi začala pár lekcema ve vířívce, byť je to ttřeba starší dítě, aby si zvyklo a začít doma otužovat. Asi chodíte do klasického bazénu a tam je voda chladnější a chlórovaná. My vybrali bazén speciálně určený pro plavando dětí a ten má tteplotu vody 32 stupňů a voda je slaná, chlór je dávkován automaticky dle znečištění, takže maminyk si ho udržují max čisttý a tak je v něm minimum chlóru a jinak my za pololetí-únor až červen vypláznem 7500, takže těch 1800 je ještě těžká pohoda, nevím, odkud jste, ale třeba v Praze cena pod 340kč na lekci nejde nikde. ale já bych začla pomalu, prcek ještě netuší, kolik legrace se dá ve vodě zažít, chce to čas....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist