pláč nespavost u 18ti denního novorozence :-(

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34371 12.7.2012 20:56

Milé maminky zž jsem zoufalááá :-( dnes od 16:30 ´kdy proběhlo krmení cca v 17:00 mi malej nechce spát vždy zamouří oči na 20minutek nebo 10a je konec dám ho do postýlky když už si myslím,že je klid tak opět zachvíli pláč a to až do dalšího krmení a koupání v 19:00 male začal papat 19:25 baštil z prsu až do 19:45 s maličkými pauzemy.Po koupání jsem dala 7 kapiček espumisanu a to vše mi dělá celou dobu i po koupání zima mu není je teploučký.,prdí kakí čůrá normálně jak je zvykem.ted ho mám opět na ruce a bojím se jakkoliv hnout abych ho neprobudila jo a ještě jsme udělali masáž bříška s pupíkem.dělám snad něco špatně? :-( jsem opravdu zoufalá a fakt docela unavená :-( myslíte že je vše ok?

18ti denního novorozence

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, takhle malé miminko se ještě rozkoukává a o režimu a pravidelném spánku nem§že být ani řeč! :) očividně chce cítit tvoje teplíčko a bý s tebou, tak mu to dopřej ;) já malou nosila ještě donedávna (máme necelé 3m) a uspávala jsem jí u sebe na hrudníku...... ateď nám kočička usíná sama v postýlce :) tak se neboj, že by sis ho rozmazlila ;) je maličký a volá tě, chybí mu tvá vůně, tvůj tep, neber mu to násilím, zvykne si, ale dej mu čas ;)

  • 18dní, to je ještě malé miminko, tak malá miminka většinou den a noc nerozlišují. Každopádně už rituály ukládání ke spaní a jiné dělej a rozlišuj.
    Určitě nic špatně neděláš. Buď chce tvojí blízkost nebo ho třeba může trápit bříško. Miminka často večer plakají. Zvlášť jestli je to chlapeček, ty na prdíky trpí víc. Většinou to trvá do 3.měsíce věku. I když slyšíš, že prdí, neznamená to, že ho bříško nemůže bolet. Může to být i to. Dávejte ho často na bříško, a cvičte mu i nožičkama.

  • Ahoj,já mám měsíční holčičku a dělá mi to také.Chce být prostě semnou.Také mi nejraději usíná na prsou,i v noci ji takhle uspávám.Jeden den v noci krmím cca max 3 x za celou noc a druhý den vyžaduje krmení každé dvě hodiny i v noci.Velmi pomalu začíná nějaká pravidelnost,ale chce to čas.Jsou opravdu ještě moc malí.




  • Našla jsem tu na stránkách tuto informaci,stojí za přečtení.Myslím,že v tom najdeš přesně odpověď na tvou otázku:-)

    Mezi problémy patří tzv. růstové spurty. Růstový spurt jako takový problémem není,vzniká proto, že miminko mění svoje návyky a na nás je, abychom správně reagovaly. Děti často mění častost a délku sání, najednou vyžadují více kojení v noci nebo naopak začnou v noci spát. Růstový spurt je charakteristický změnami v chování miminka. Problémem se stává, pokud matka nezareaguje tak, že potřebám dítěte vyhoví a naopak se sama snaží dělat miminku režim. Potom se matka i dítě stresují a pro oba je to velice nepříjemné. Nejčastěji se udává, že přicházejí kolem 3.týdne, 6. týdne, 3. měsíce a 6. měsíce, ale může to být prakticky kdykoliv. Řešení je vždy individuální.

  • ahojky, bohužel to je úděl novopečených maminek, naše malá má 8 měsíců a má už svůj režim, který jsem jí pečlivě budovala od 3 měsíců. Tšch prvních 6 týdnů bylo otřesných, přes den se to dalo vydržet, to celkem pospávala, i když jsem nikdy neměla dítko, které spalo dýl jak hodinu v kuse. Naš malá prostě nespala, ale v noci většinou byl řev a nespavost na denním pořádku, těch prvních 6 neděl jsem chodívala s malou do obýváku a usínala třeba ve 3 ráno po vyčerpání. Máme rekord do půl 5 do rána, to už manžel vstával do práce! To se srovná, nemůžeš chtít po 3týdením mimču, aby mělo rozum. Některé miminka to holt tak mají a my to musíme vydržet, od toho jsme matky, svěř dítko manželovi, ať uspává on, třeba v kočárku, pokud víš, že je dítko nakrmené a nic mu nechybí, ať ho uhongá a ty si odpočiň

  • Ahojky, my jsme to měli taky, malý byl prostě nespavec. A když usnul tak max. 20 minut. Na prsu vydržel i třičtvrtě hodiny. Nechala jsem ho a nijak to neřešila. Někdy kolem 3 měsíců se mu režim ustálil a od té doby nemáme problémy. Usíná sám po papání, ve dne spinká skoro ve stejnou dobu. Nech tomu volný průběh, uvidíš, že za pár dnů si na ten režim zvykneš i ty a nebudeš tak vyčerpaná. Využij každou minutku, kdy malý spinká pro sebe a uvidíš, že se to časem spraví samo.

  • A co tedy má na naší malou také vliv-tak jestli jsme byli s ní na procházce.To mi pak krásně na noc usne.

  • ahoj Jannys :-) nám je dnes 16 dní a dělá mi to taky někdy mám pocit že už jsem na dně :-( ale musíme to vydržet a nějak se to asi srovná..asi se nám ještě rozkoukávají :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist