píchání naušniček

Otázku položila: petulinkaa13 4.4.2013 9:49

Holky chci se zeptat,Anežce hodlam nechat pichnout uši na leto ( ted to stejne jeste nema význam) ale...jak to je,kdyz jeste nebude mit ani po prvim očkování? musi to byt opravdu az po očkování? a jinak se jeste rozhoduji,kdyz s ni pujdu na ORL jestli to nechat píchnout či nastřelit.Díky za rady a názory :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • musí mít samozřejmě po očkování, ale teďka si už bohužel nepamatuju po kt. přesně... radím nastřelení- nekrvácí to a nehnísá a není to pro dítě takové trauma jako klasické píchání, na to bych malou já nikdy nevzala...nastřelení je rychlovka !!

  • určitě až po očkování, za ty problémy to nestojí! Já jsem spíš zastánce propíchnutí, protože nastřelení hodně poškodí kůži, doslova roztrhne... propíchnutí jí jen plynule projede, hojí se také rychle, nehnisá - vše je o péči, když se budeš o náušničku a propíchlé místo starat, nebude problém, když se starat nebudeš, zanítí se i nastřelené místo. Jinak, je to taky rychlovka, vůbec bych se toho nebála ;-)

  • Ahoj, já je dceři nechala nastřelit. Četla jsem o tom mnoho diskuzí a nejen to taky jsem se ptala příbuzných a většinou byly všichni pro nastřelení. Je to mžik, nehnisalo nám to, nemusely se naušničky protáčet, prostě pohoda. Do píchnutí bych nešla, je to podle mě pro dítko stresující, přece jen musí jí držet ruce, hlavičku a do toho brek co se s ní vlastně děje.. Nemluvě o tom, že při píchnutí je časté hnisání a může to krvácet. Já jsem jednoznačně pro nastřelení. Malá si ani nestihla uvědomit co se to děje, prostě cvak cvak a hotovo. žádný píchání a pak ještě dávání naušničky.. Jinak nám to nechtěli nastřelit dřív než po očkování, tom základním (hexa).

  • ja nechavala pichnout a byla to rychlovka...

  • My nechávali píchat přesně před měsícem, takže vím, že nám Dr. říkala, že musí mít alespoň 2 dávky očkování. Náušničky jsme přinesly namočené v lihu a u samotného píchání jsem byla - držela jsem malé nožičky. Jinak můžu říct, že malá brečela když jsme jí jenom držely a ještě se jí nic nedělo, bála se. Jakmile ale bylo po všem a náušničky na místě, bylo po pláči, nabaštila se a usnula :-) Ano, trošku nám to hnisalo, ale nic hroznýho, čistily jsme a už je to dobré.

  • Peťo za mě jednoznačně nastřelit. Já nechávala píchnout a už bych to podruhé neudělala. Malou to hodně bolelo a pamatuje si to a teď u mudr pláče, jen na ní šáhne. Dřív se na něj smála :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist