pes doma - příprava na miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46004 17.7.2011 20:20

Ahoj holky, mám jednu otázku, nad kterou přemýšlím. Řešila některá z Vás otázku pes v domácnosti? Jsem těhu a zajímalo by mě jak připravit pejska na příchod nového člena rodiny. Zatím se točilo vše kolem něj. Děkuji Vám za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl17.7.2011 20:54

    já sice osobně těhotná nejsem,ale když byla poprvé sestra před 8 lety, tak to já doma měla akorát Německého ovčáka, kterého jsem dostala k 17náctinám. Takže už to byl starší psík, který od malička dětí přímo nesnášel. Ale když ségra porodila, tak jsem si mimčo brala na ruku. A postupně psisko učila na dítě. Tím, že jsem říkala, "Andy je náš, nesmíš mu ublížit atd." dělala jsem to takhle cca 6 měsíců. A pak si Andy zvyknul. A jak mile malej zabrečel , tak Andy se zvedl koukl co mu kdo dělá a když viděl, že nikdo není u kočárku, tak přišel do kuchyně tak štěkl a že máme jít ven ke kočárku. Záleží na povaze psa. Pokud ses pejskovi opravdu věnovala, a je to super společník, tak tvé dítě přime, ale opravdu ho budeš muset učit až když prcka budeš mít doma. A rozhodně psa neodstrkovat na druhou kolej, to by se nemuselo vyplatit. Nenechávej je aby byli samy pohromadě. Dítě a pes si koleduje o průser , když se dítě neučí, že pes není hračka. :)
    Nevím co máš na za rasu psa, já mám doma německého ovčáka parácka který mi prochází z výbornými známkami v povaze ale co je ségry prcek vštší a větší tak bych je samotné bez dohledu nenechala, už jen důvodu, že ty děcka fakt jsou někdy... jak to říct, aby se tu ty maminy neurazily... prostě pes a dítě když to dítě je vetší není dobré nechávat o samotě. :) Nedávno nám přibyl doma Labrador a Německý ohař, a i oni malého snesou dobře. Ale užjen mi vadí to, když kolikrát si malej myslí, že je může uhodit nebo to a tamto. PES JE STÁLE šelma, ať je vychovaná jak koliv. Tak by tam měla být disciplíná hlavně u dítěte s tím, že dítě musí vědět, že pes není hračka, ale živí tvor... a to je kámen pudla, že plno lidi neumí uhlídat ani dítě a ani psa a pak se dočítá všude možně co kde jaký pes pokousal ... to není zcela na vině psa, ale i majitele nebo rodičů.

  • My máme malého pejska, ale je na mě hrozně závislý. Vždy štěkal na všechny děti, ne že by je chtěl pokousat, ale vadilo mu, jak jsou hlučné a dělají nepředvídatelné pohyby. Všichni mě děsili, že až se mi narodí malý, bude to peklo, protože on ho nepřijme. Zmýlili se. Můj hafan by za mého syna dýchal. Během pár dní pochopil, že je to součást smečky, kterou on brání. Když byl Kuba ještě miminko, neváhal vystartovat po každém, kdo si ho chtěl vzít do náruče. Do teď houževnatě brání kočárek, když k němu jde cizí člověk a nebo pes. Malému je 21 měsíců a tvoří nerozlučnou dvojku. Můj pejsek rychle pochopil výhody, které mu z toho plynou. Např. můj synek velice dobře ví, kde jsou uložené piškoty a také ví, že je má náš psík rád. Takže mu je pravidelně sám od sebe chodí dávat. Leze mu do pelíšku, bere mu granule z misky a to vše bez jediného náznaku agresivity mého pejska. Chodí mu dělat "malá", občas si na něj snaží sednout. Takže za sebe můžu říct, že soulad mého psa a mého dítěte mě více než mile překvapil. Když jsem se svým psiskem chodila na cvičák na základní poslušnost, paní, co kurz vedla říkala, že pes bude vaše dítě bránit, fena opečovávat. Je to samozřejmě myšleno na psy, kteří žijí v normálních podmínkách a je s nimi normálně zacházeno. Uvidíš, až se malé narodí, jak to bude. Musím souhlasit s full.avl. Když pes pokouše dítě, málokdy se někde řeší, co tomu předcházelo, zda mu dítě něco neudělalo svojí nevědomostí. Nicméně je na nás rodičích a majitelých pejsků, abychom těmto karambolům předcházeli. Jinak když jsem byla těhotná, často jsem hladila bříško a říkala, že tam je miminko před mým psem. Naučil se to slovo znát a když jsme malého přinesli domů, slyšel ho znova. Nevím, jestli to k něčemu bylo. Těžko říct. Myslím si, že děti mají vyrůstat se zvířaty, učí je to určítě ohleduplnosti a zodpovědnosti. Hodně štěstí :o)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist