peníze od rodičů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440358 25.2.2022 17:19

Ahoj, je mi 15 a mám problém. Mám už pár let psychické problémy a poruchy příjmu potravy. Našla jsem někoho, u koho jsem si jistá, že mi dokáže pomoci (už jsem docházela k různým psycholožkám, ale nelíbil se mi jejich přístup). Problém je ve velmi vysoké cenně. Je to v podstatě program na 3 měsíce. Já si jsem schopna uhradit třetinu. Něco mi uhradí mamka s tím, že jí to budu splácet. Teď vydělávám jenom 2000 měsíčně z brigády. A ještě můžu prodat piano, na které už nehraju. Mám rozvedené rodiče. U táty moc času netrávím. Platí na mě alimenty, ale 3000 na měsíc toho moc nepokryjí. Myslím, že by bylo fér, kdyby něco zaplatil i on, ale bojím se mu o ně říci. On vůbec nemá ani tušení, že nějaké psychické problémy mám. Nevím, jak postupovat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud nemáš možnost, zkusila bych si sehnat ještě jednou brigádu, třeba doučování. Záleží na tvojí vytíženosti a ochotě, ale neházela bych flintu do žita. V první řadě bych se zamyslela, jestli ten program má opravdu smysl a přečetla si nějaké recenze, až pak utratila peníze, navíc když jsi evidentně mladá. Zkus se táty zeptat, prokonzultovat to s ním a pokud by řekl ne, šla bych na další brigádu nebo prodala to piano. Nezadlužuj se zbytečně u kamarádů a podobně, jakmile to jednou uděláš, zvykneš si půjčovat a v dospělosti si můžeš dost zavařit.;-)

  • esternovakova19701.5.2022 20:53

    Povím vám teda že některé problémy vás mladých bych opravdu nechtěla mít. Já jsem si za první peníze pořídila https://www.penezenky-ahal.cz/detske-penezenky/ dětskou peněženku. Měla jsem z toho velkou radost, bohužel po 3 týdnech kdy jsme každý den chodívali na hřiště se mně vytratila. Asi mi ji někdo z “kamarádů” ukradl no :(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist