papiňák

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36027 15.3.2011 11:41

ahoj holky jak vařit v papiňáku? Tedy zavřít ho umím ale otevřít se bojím :-) a hlavně nevím jestli odpustit nějak tu páru nebo co dělat než to otevřu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jéééé papinák.. to je nejlepší vynález na celým světě.. já bych bez něj neudělala ani ránu.. prosím tě hlavně ho neotvírej nevypuštěný nebo to bouchne:-D normálně zmáčkni to čudlítko na odpuštění.. a drž ho dokud se celý nevypustí a pak ho můžeš v klidu otevřit:-)

  • já mám takový co nemá tlačítku ale takovou klapku...já to ale nevypouštím, nechám to vařit o chvíli míň a pak už to nechám jen dojít zavřené a ta pára se sama vypaří...jinak v papináku dělám skoro všechno, brambory na salát, maso na gulá, omáčky, vývary hrách i čočku...nemusíš ji namáčet dopředu a je za okamrk mekoučká..:-)
    Jsou dvě věci na které nedám dopustit papinák a remoska:-)

  • Jéééééééé tuhle "zbraň" :-) nepoužívám taky se toho bojím ale jukni na netu no ale třeba tady najdeš co potřebuješ http://www.bionaire.cz/avair/navody/ida.pdf

  • Ahojky,já ho nechávám chvíli na vypnutém hořáku "dojít",pak vypustím zbytek páry ventilem,nerada bych se opařila,kdyby tam něco zůstalo.

  • Ahoooj, já se ho taky bála, ale ted už ne. jakmile vypnu hořák, tak normálně rukou nadzvednu ventil a držím ho, dokud se pára nevypustí, poznám to tak, že mi zajede taková kontrolní kulička. A pak to otevřu :)

  • Ahoooj,
    tak já mám ještě asi ten klasickej papíňák s točícím se čudlajsem se čtyřma dírkama :DDD. Bezva věcička. Nebýt papiňáku, tak doma nejíme. Dělám v tom úúúplně všechno.
    Návod na odpčuchnutí: buď vypnu sporák trohu dřív a papiňák nechám stát. A pokud pak zatáhnu za čudlajse nahoru, tak z něj pára nevychází. Nebo pod ním vypnu sporák a pustím studenou vodu a hopnu ho pod ní (ale prý se to nedoporučuje - nevím, prostě to dělám, když spěchám a zatím jsme gulášový efekty na stěnách neměli). Nebo ho nechám chvilku odpočnout a pak tam pod čudlajse vrazim odvážně vidličku a čudlajse nadzvihnu a pára se upouští. Sice to mocinky syčí a páří se to, ale zase je to vcuku letu odpuštěno :D.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist