ovlivní nemoc mateřské mléko?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #59623 18.4.2012 18:25

Ahoj maminy,dneska jsem dostala teplotu a neni mi vubec dobre.Plne kojim,mam mesicni mimco,ma nemoc nejaky vliv na mlicko?Co mohu za prasky ?Dekuju moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Paralen můžeš stoprocentně. Doktoří, co nám dělali přednášku v porodnici, říkali že je jen hodně málo léků, co se dostávají do mléka nějak drasticky, většinou je to jen v omezené míře (bezpečné pro miminko). Překvapivě se může kojit i u antibiotik (v tom mě překvapila kámoška). Na letácích se to píše proto, že nikdo neví jak to může ovlivnit laktaci (zda ta mamina kvůli tomu neztratí mléko - na to se testy nedělali). Určitě koj - miminko přes Tebe alespoň dostane protilátky.

  • ahoj, za půlrok života naší malé jsem si užila už taky pár indispozic :'-(, domnívám se, že pokud plně kojíš, mimčo od tebe dostává taky protilátky na určitou nemoc. tak na sebe dávej pozor, navyš tekutiny a vitamíny a určitě kojení neomezuj. myslím, že můžeš paralen, konkrétní dávkování při kojení je popsané v letáku. uzdravuj se ;-)

  • Souhlasím s annah....;-)Paralen nic víc.defakto jako v těhu.;-)A´t je ti brzo dobře.:-)

  • Paralen, mořská voda, Pamykoin nebo Bioparox, v horším případě lékař,jinak kojit a kojitt, nemoc na mlíčko vliv nemá a naopak dodá miminku potřebné protilátky...

  • Můžeš paralen. A na jednu strabu "dobré" že jsi onemocněla - miminku se přes mlíčko dostanou protilátky

  • Snad by to nemělo mít nějaký zásadní vliv. Já jsem právě prodělala angínu, měla jsem vysoké horečky i přes 39st.C. Ještě dobírám antibiotika. Kojila jsem i přes horečky a kojím pořád. Miminko se mi angínou nenakazilo, údajně má z mléka protilátky. Pil malinko hůř, ale to asi jen proto, že byl sám nachlazený, asi rýma.
    Do 38 st.C teplotu nesrážej, je to zbytečné, ať se s tím tělo popere samo. Od 38 výš bych si vzala Paralen být tebou.

  • Tak jak psaly holky. Díky tomu, ze kojis by se mimco nemelo nakazit,pripadne by to u nej melo slaby prubeh,diky tvym protilatkam,ktere dostava. V dobre lekarne by ti meli poradit,me dokonce zjistovali co prochazi do mlicka. Brala jsem acc long na kasel. Paralen muzes urcite,ale pokud by jsi chtela brat to acc,tak si paralen neber,navzajem to snizuje ucinek. Acc je antidotum paralenu. Brzo se uzdrav.

  • já jsem 14dní po porodu dostala teplotu, zvracela jsem A měla průjem, prostě hnus. zrovna jsem šla na kontrolu s malým a tak jsem to řekla doktorce a ta mi doporučila proti špatně půlku kinedrilu 3x denně, a paralen či panadol. Je důležité se co nejdřív zbavit teploty, protože právě ta ti může zastavit výrobu mlíčka. Takže čaj a pokusit se vypotit z té teploty. Koj dál a neboj mimču to neva jen po tom kinedrilu prý může být spavé. pomohlo mi to byla to 24hodinová viroza.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist