otec mi říká že pokud budou špatné známky,budu muset pracovat

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34401 25.6.2012 20:03

Ahoj holky no nic je tu vysvědčení a já ho nebudu mít zrovna nejlepší prostě budu mít 4 z matematiky..Učila jsem se a snažila ale pokazila jsem čtvrtletní práce a tak mám nakonec 4 ale to odbíhám od tématu...táta pro mě chce to nejlepší já to chápu ale je na mě moc přísný nebo podle mě teda,dneska začal že jestli dostanu 4 z matematiky tak nikam nepojedu,budu doma a pracovat...moc se bojím nechci mít zkažené prázdniny a od příštího roku se chci začít učit nejsou to jen plané řeči opravdu se začnu učit takové muka už nechci zažít :( takže k otázce jak tátu co nejvíc umírnit? Díky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1325.6.2012 20:40

    známky nejsou všechno a věř mi,že v životě budeš potřebovat uplne jiný veci než známky :-) hlavní je prolízt,já osobne školu nesnášela,učení bylo muj velky odpor a co? to jaka si a co máš v hlave z tebe znamky neudelaji,ja to vidim vsude i napr. u nas v praci,blbeckove s vysokymi školami a o realizaci a realnych vecech absolutne nedomysli,jak já řikam - lidi od stolu,Ale neco logicky udelat rukami je nad jejich mysl! umi to naplanovat propiskou a papírem,ale zrealizovat to prostě nejde :-D:-D a to jim bohůžel nedochází :-D a to už se musim jenom smát,samozrejme nejsou to vsichni, i já mam rodiče s vysokymi skolami a jsou realištičtí a pracoviti rukami,ale ze 60% takový lidi nejsou :-) je to věc názoru...

  • Martasek8925.6.2012 20:05

    No já třeba z matiky měla na základce dvojky myslím, na střední i čtyřky. Pro mamku bylo hlavní, že jsem prolezla, věděla, že na učení moc nejsem :) Někteří rodiče ale nechápou a ratolesti nutí do učení a nejlíp ještě stát s bičem, aby se neflákaly. Taková já rozhodně nebudu. Takže co poradit ? Netuším, prostě vysvětlit, že na to nemáš hlavu, ale že jiný předměty zvládáš s přehledem.

  • Zkus vysvětlit taťkovi, že máš hlavu na jiné předměty, na které se potom třeba zaměříš i na vysoké a matika ti do hlavy tolik nejde. A taky by pomohlo kdybys mu třeba řekla, že sis už na příští rok zjistila, kdo bude matiku doučovat a že si tam zavoláš nebo si to domluvíš. Já jsem měla vždycky dobré známky a když se někdo podíval na vysvědčení a řekl - tři dvojky? Jejda no mohlo to být lepší. Na střední jsem měla párkrát trojku a to bylo - kdyby ses víc učila... Teď synovec prohlásil - hele já nebudu mít čtyřku tak mi babička slíbila hezký tričko. Ta stejná babička, která mi jako maminka kladla vysoké cíle. Najednou ta tolerance je. No co s těmi rodiči člověk nadělá. Teď mám už hotovou vysokou a najedou už známky nikoho nezajímají.

  • Simea25.6.2012 21:53

    Zkus tatkovi vysvetlit, ze znamky nejsou to nejdulezitejsi. Na co mit jednicky, kdyz nevis o cem je rec? Ja mela znamky vice mene slusne, ale dost casto jsem byla nucena se veci ucit nazpamet a v tu ranu konecna. Nerozumim proc se to ucit jako basnicku, k nicemu mi to nebude, tak se to naucim minimalne, abych prolezla.

    Mozna by nebylo spatne, zkusit na tatu uhodit, jestli by ti s tim nepomohl, ze byste si pres prazky obcas sedli spolu a neco ti nevysvetlil, uvidi snahu a snad nebude tak prisny.

  • Já bych teda byla proti nějakému "zarachu", předpokládám, že když chceš někam jet, tak sis na to našetřila, takže ti to nemůže zakázat jen tak! Pokud ti to ale má sponzorovat on, tak budou platit jeho pravidla. U nás bylo teda zvykem makat celé prázdniny, abychom během školního roku vystačili s penězi. Myslím si, že o známkách to ani moc není, ségra letos maturovala a to s vyznamenáním, i když nikdy neměla vysvědčení bez čtyřek!!! Tvůj táta to rozhodně vidí tak, že on makal celé prázdniny, tak proč ty bys nemohla, že? Určitě bych si o tom s ním promluvila a dohodla se třeba na kompromisu, půl prázdnin makat a půl prázdnin se prázdninovat :-D

  • Nevím, neznám tvoje rodiče, ale za známky by se opravdu nemělo nijak trestat. Zkus jim to nějak vysvětlit, proč ti ta známka nevyšla apod.
    PS: Nevím kolik je ti let, ale představa toho, že by jsi měla jít na brigádu se má rovnat zkaženým prázdininám??? nevím kde žiješ. Každý student je rád když si o prázdinách nějakou brigádu najde a vydělá si peníze a může si něco koupit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist