odstříkávání MM

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58450 13.2.2012 20:20

ahoj holky, mám dotaz,...nemám MM,denně odstříkám max tu 20ml spíše 10ml a to stěží,nebude lepší když odstavím mimiško?stejnak dokrmuji nutrilonem....nic mi nepomáhá ani čaj, ani pití cara.....malý má 2 měsíce....jaký je váš názor??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • no, já osobně bych spíš vyhodila ten Nutrilon a kojila co nejčastěji, čím víc se nacpe Nutrilonu, tím míň vypije od tebe, páč ta flaška je pro něho i jednodušší a kojení půjde takhle do háje samo....jde právě o to, kde se stala chyba a proč je málo mlíčko, že jsi musela začít dokrmovat. Osobně bych neodstavila, v MM je fůra protilátek a já měla jedno dítě na UM a druhé kojím již 15 měsíců a je to znát, UM jsou dneska velmi kvalitní, když to nejde nejde, ale prvotně osobně jsem vždycky tvrdě bojovala za kojení, i u toho druhého a ten byl nakonec na UM kvůli jeho nemoci, mě museli odstavit práškama, ale rozkojení byl průšvih u obou dětí, ale vybojovala jsem to kojením, kojením a kojením, vyprdla se na všechny ty stupidní rady jak dlouho a jak často má dítě pít a řídila se selským rozumem a pottřebama dítěte, výhra nám byla odměnou, ale tohle si musíš rozhoudnout prvotně TY SAMA....každá na to má jiný názor...

  • Jak říká mysice, kojit kojit a kojit a hodně pít nejen čaje a coro, ale tekutin obecně. A proč odstříkáváš, proč nekojíš???

  • vykašli se na odstříkávání, já odstříkala max. 10 ml a ještě s velkými problémy, ale syna jsem kojila plně do jeho půl roku a kojím stále a už má přes rok.
    Rodila jsem na akutního císaře, v porodnici byl dokrmovaný a odcházeli jsme s příkrmem. Doma jsem se hodila do klidu a opravdu celý den kojila a nic jiného. Byla to otročina a kojila třeba co půl hodiny, ale krásně jsme se rozkojili a příkrm jsem slavnostně vyhodila a byla jsem na sebe pyšná.
    Pokud můžeš, vydrž to a určitě mimčo neodstavuj, vždyť mu kojením dáváš to nejcennější co můžeš a pro mě osobně to je velice příjemná záležitost, kterou si užívám.
    Zkoušela jsi mimčo vážit po kojení, abys měla představu, kolik toho samo vytáhne? Můj syn byl hodně lenošné mimčo, raději byl o hladu než by se namáhal, ale já ho nenechala lenocha.
    Určitě je potřeba hodně pít a to nejen věci na podporu kojení. Mám pocit, že na podporu kojení jsou i nějaká homeopatika-poptej se v lékárně.

  • To, kolik odstříkáš vůbec neukazuje na to, kolik máš mléka. Odstříkávát se musíš naučit (i s odsávačkou), odstříkávat se musí pravidelně a i když nic neteče, aby si prsa zvykla, i tak to nemusí být žádná sláva, hraje v tom určitě roli i psychyka, ale prsa prostě nejraději puští mloíčko přímo dítěti a jinak se jim většinou moc nechce. Navíc, když píšeš, že dokrmuješ, znamená to, že v nich momentálně na odsávání asi opravdu nic mít nebudeš a musíš nejprve prasa nastimulovat, aby příště bylo mlíčka víc-tzn. buď musíš dítě často přikládat (klidně co 2 hodiny), přikládat hlavně v noci, kdy se tvornba mlíčka stimuluje nejvíce (každé 3 hodiny)-prostě si dejte na 2-3 dny pohov, zalezte spolu do postele a nic jiného nedělejte, než kojte-je to stále jednodušší, než odstříkávat. Nebo odsávat po kojení na prázdno-každé prso 20 minut (já odsávala na střídačku těch 20 minut)
    Hodně také záleží, jak dokrmuješ, aby dítě nse nezmátlo a nezačalo být líné, neflákalo kojení a tak dobře stimulovalo prsa k tvorbě mléka.
    Já bych vážila, ale každopádně ne po každém kojení (může to být dost zavádějící), ale třeba 1* za týden (můžeš se s dr. domluvit na převažování a vážit prostě na jedné váze)

  • kojit kojit kojit...nepřikrmovat UM není-li to nezbytně nustné ( např. z neprospívání ). čím častěji buedš kojit, tím se ti bude dělat více mléka

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist