odstavování kojení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403960 18.7.2019 13:53

Dobrý den milé maminky, mám dotaz. Miminko má již 7 měsíců, do 6 bylo plně kojeno. Nyní dostává oběd a odpolední svačinku (ovoce, pak dokojuji). Jen má prsa to moc nezvládají, nalijí se, bolí, tečou, ráda bych začala dávat další příkrmy, ale nevím, jak na to prsa připravit, už to, že nekojím přes oběd, mi dělá veliký problém. Jak jste to prosím řešily Vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Dobrý den, nevím, jak jste odstavovala u oběda. Mně doktorka doporučila postupně dávat oběd a dokojit. Začít tři lžičky tři dny a dokojit, pak šest lžiček tři dny atd. Vždy po třech dnech zvedat o tři lžičky a dokojit. Když malá snědla velikost malého příkrmu, tak už nedokojovat nikdy. Prostě se někdy nají víc, někdy míň. Stejně pak s ovocným příkrmem. S dalšími jídly už problém není a dá se odstavit celkem skokově. Problém jsem měla u definitivního odstavení, ale stačilo dva dny vždy večer lehce ve sprše do úlevy odstříkat a pak už se prsa přizpůsobily :-).

  • Prsa reaguji na je li poptávka, tvoří. To znamena, že pokud se odsaje víc než na úlevu, budou stále tvořit hodně mléka. Já na nic nechystala. Pridavala příkrmy, já teda nemusela ani odsat. Takže pokud prsa bolí, ubrat jen ať neboli ale ne moc.

  • buccaneerka218.7.2019 18:41

    Malá má rok, příkrmy od 5m+1t a já mám furt prsa přes den jako kámen. Mám pocit, že budu kojit tak do nástupu do školy asi 😀 Prostě asi některým ženám se budou prsa nalévat dlouho... Já ještě pořád nemůžu přes den být bez těch vložek do podprsenky.8-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist