odstáté uši

Otázku položila: zrzka007 11.1.2017 12:26

Ahoj dámy, mám dotaz ohledně přišití uší u dcery. Byla jsem s ní na preventivní kontrole v 18 měsících a doktorka mi řekla, že nám doporučuje přišít dceři v 5 letech uši, aby se jí později ve škole děti nesmáli. Tím, že jsem s dcerou v každodenním kontaktu, tak si myslím, že to není tak strašné, ale řekla jsem si, že zkusím názory nezaujatých okolo.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já myslím že to má maličká dost, šla bych. Já sama mam tu operaci za sebou asi v 10 letech a už si nato pamatuji hodně, čím dřív jí dáte tak to bude lepší, u mě taky říkaly rodiče že se to schová za vlásky, no pokud nema člověk extra huste vlasy, neschová a to ucho prostě vyleze a dost se mi posmívali ostatní děti

  • Také bych do toho šla.Jednak do určitého věku je to placeno pojišťovnou a pak je z vás samoplatce. Schovat pod vlasy je sice může, ale víte kolik je krásných účesů či střihu vlasů, po kterých může zatoužil, jenže by ji uši moc trčely? Vím o čem mluvím.Já na to trpím.

  • Ahoj,
    dceruška je krásné dítě, ale ta ouška má odstátá podle mě celkem dost. Já mám od dětství také odstáté uši cca stejně jako ona a již od nástupu do školy jsem celkem trpěla, ostatní děti se mi vždy posmívaly a dostávala jsem různé předzdívky, šikana hlavně od starších kluků...no hrůza. Několikrát jsem zvažovala operaci (ale cca až po 25. roce a nakonec ustoupila kvůli strachu bolesti a tomu nosit na hlavě 14 dní do zaměstnání čelenku). Od dětství nenávidím veškeré účesy typu culík nebo krátké vlasy, uši stále schovávám. Dneska už jsem si celkem zvykla, nevadí mi to, ale nenošení culíku už mi zůstalo. Já bych tedy doporučovala operaci podstoupit před nástupem do školy. Hojení je prý u dětí rychlejší a méně bolestivé a tuším, že do 10 let věku dítěte stále platí, že to financuje pojišťovna.

  • Ja odstavajici uši mám a můžu říct,ze je škoda,ze v době kdy jsem byla malá se to neresilo :-( opravdu jsem měla komplex hlavně v pubertě. Celý život nosím dlouhé vlasy, aby uši nešly videt.

  • Francy11.1.2017 12:40

    Já bych do toho šla.

  • Laaaaaaaaaaaaa11.1.2017 21:09

    Jdi do toho. Moje známá si je nechávala přišívat skoro ve 30ti letech. A ano, jí se děti smály.
    Malá je roztomilá, taková princezna :) bude jí to slušet ještě víc

  • terryk11.1.2017 12:42

    Co to přišití obnáší? Pokud to neni náročný zákrok, asi bych do toho šla. Holky v pubertě jsou citlivé na vzhled a ač to není žádná katastrofa, mohlo by ji to třeba jednou vadit.

  • Jestli to neni extra narocny zakrok, nechte ji to asi udelat. Myslim ze jednou bude rada.

  • Já bych s malou také sla, sama jsme otom uvazovala s mojí dcerou ale zatím jsem to s dr neresila, nechávám to až na prohlídku ve 3letech. Jinak pokud byste šli tak nejlépe v těch 5letech a neodkládat to,kamarádka natom byla až skoro v pubertě a bylo hrozné co si vše vyslechla od dětí okolo,teď je maximálně spokojená a rodiče toho nelituji

  • sisterrys11.1.2017 14:56

    Sestra tento zákrok podstoupila před 20 lety, když jí bylo šest a myslím, že to bylo dobré rozhodnutí.
    Na fotce ty ouška vypadají roztomile, ale až jí bude 13, 14, tak už to bude jiné. Já bych do toho určitě šla;-)

  • dancewomen11.1.2017 17:54

    Ja bych do toho asi šla.

  • Thea1411.1.2017 19:37

    Uši mám jak větrná elektrárna. Ale když to má dětská doktorka nabízela mé mamce, odmítla to - nechtěla mě mučit operací. Dodnes jí to vyčítám... Mohla mi ušetřit posměch, šikanování a moje nulové sebevědomí. Do toho nosím od narození brýle, takže jsem si fakt užila 8-. A to nemluvím o problémech s účesem. Mám jemné a celkem řídké vlasy, takže jsem odkázán na jeden typ účesu... Někdy mě to strašně štve.
    Dnes už mi to tolik vrásky na čele nedělá. Přeci jen dospělí už tolik nehodnotí vzhled, ale hlavně jiné schopnosti a vlastnosti člověka... Ale ten červíček pořád hlodá. Doteď řeším na všech fotkách, aby mi "nečouhalo" ucho :'-( občas pořád toužím po úpravě, po přišití. Ale chybí mi na to odvaha (v dospělosti se operace hůře snáší) a pak hlavně peníze.
    Pokud lze zasáhnout, neváhejte. Čím dříve, tím lépe. Kéž bych měla já to štěstí... :-(

  • Já bych do toho nešla. Maličká je krásná a popravdě mi mě ani nenapadlo, že jí ty ouška nějak moc odstávají. Krása člověka je i v jiných věcech, než je dokonalá souměrnost - kdyby to bylo takto jednoduché, vypadali bychom všichni stejně. Navíc znám ženy, které jsou skutečně krásné, a přitom při důkladném pohledu mají spoustu nedokonalostí - odstáté uši, velký nebo křivý nos, příliš špičatou bradu atd., ale třeba právě v tom ta jejich krása spočívá...Jsou nezaměnitelné, osobité, jiné. Kdyby měla velký nos, také byste jí ho asi nedávala operovat v dětství a myslím, že s ušima je to stejné. Pokud jí to bude vadit, může se k tomu rozhodnout kdykoliv později a alespoň to bude její vlastní rozhodnutí. V tomhle případě bych neřešila otázku peněz, protože identita vaší dcery je podle mne penězi nevyčíslitelná... Spíš než abychom dopředu řešily, jak svým dětem odstranit případné důvody k posměchu z cesty, bychom se měly zabývat tím, jak je podpořit v tom, že jsou jedinečné, krásné a jak jim ukázat, že jejich hodnota spočívá v nich samých a ne v hodnocení druhých.

  • Risu11.1.2017 12:38

    Mala je roztomila :) uvidis, co to udela casem, ale nez skolu bych resila pubertu a ze se bude chtit libit. Urco bych na operaci sla, neni to nic narocneho a budes mit holcicku jeste hezci ;)

  • Moje segra byla snad jeste vetsi usoplesk, nikdo se jí nesmál (kromě její starší ségry:-D) a ted to nosí pod vlasy a ani kdyz ma culik, nikoho nenapadne rict, ze ma usi odstate. Podle me je to zbytecne.. Ale zalezi na vas

  • synovi odstávalo trochu ucho. Dávala jsem mu ho pod čepičku a krásně se to srovnalo. Když spal, tak si ho někdy přetáčel dopředu. Dávala jsem mu ouško pod hlavu, aby si ho připlácl. Mamka takhle sestře taky rovnala uši. Jen jsme to dělali od miminka. Nevím, jestli ještě teď jen čepička nebo čelenka pomůže.

  • Mela jsem odstáté jedno ucho a bylo nam tehdy řečeno ze ideálně jít na operaci az vyrostu. Takže jsem šla az ve 12 letech, bratr mel obe usi a taky sel ve svých 12 letech.

  • podle mého názoru odstávají docela dost. zda bych šla nevím, jen dodám jednu poznámku-do 6ti let dítěte hradí pojišťovna pobyt rodiče v nemocnici s dítětem, pak už ne. já vím, že to není žádná katastrofa, ale každá korunka dobrá a trochu mě naštvalo když jsem jela se synem do nemocnice na trhání mandlí a bylo mu 6 a jeden měsíc;-)

  • Mě teda nepřijde, že by je měla nějak odstaty!! :-o Já bych do toho se svym dítětem nešla, bála bych se tý anestezie, zbytecnyho řezání,...
    Děti se můžou smát cemukoli, i když bude dokonalá. A naopak, sebevedomymu dítěti se smát nebudou, i kdyby vypadal jakkoli

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist