odmitnuti ockovani kojence proti hepatitide typu B

Otázku položila: Anonymní uživatelka #78863 17.12.2012 15:19

Ahoj, mate nekdo zkusenost s odmitnutim Hexavakciny z toho duvodu, ze nechcete aby vase dite bylo ockovano proti hepatitide B? Jak se v danem pripade postupuje? Existuje jina vakcina, ktera by hpttB neobsahovala, nebo to znamena odmitnout ockovani proti vsem nemocem obsazenym v Hexavakcine? Na jake reakce a nasledky se mam pripravit? Dik

Ahoj, dekuji za odpovedi.
Vcera, po zverejneni tohoto dotazu jsem nahodou narazila na toto: http://rozalio.cz/index.php
To by mohlo byt resenim, i kdyz pro rodice, kteri si tuto alternativu zvoli to bude resenim nakladnym. S MUDr to konzultovat samozrejme chci, jen jsem chtela vedet predem, na co se mam pripravit.
Jak bylo uvedeno v dotaze, ockovani proti ostatnim nemocem mi neprijde nelogicke, ale proti HPTTD B jsem a nazor nezmenim (nepocitam s tim, ze bude moje dite v prvnich 10 letech zivota sexualne aktivni, ci ze si bude pichat drogy nesterilnimi jehlami.
Jeste jednou diky a hezky den.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky nechápu tvé důvody. Je přece dobře když miminko ochráníš pokud to jde, ne? Mi už máme hexavakcínu všechny dávky) za sebou.Reakce žádné nebyly.úplně v pohodě.záleží na jednotlivci a o reakcích ti musí říst doktor.
    PS: není náhodou ze zákona tohle očkování povinné?

  • musíš si o tom něco zjistit abys mohla s MUDr. diskutovat. existují i samotné vakcíny, ale to je pak víc vpichů pro dítě. další problém je že když hexu odmítneš může se stát že ti doktorka nenapíše doporučení do školky. ja tě naprosto chápu, u druhého dítěte taky budu víc zvažovat než mu nechám něco píchnout. očkování hexy je možné odložit až do 18 měsíců dítěte podle zákona, když nedáš očkování potom, můžeš dostat pokutu.

    problém je že i když děti mají naočkovány všechno tak protilátky v krvi stejně nemají a tu nemoc dostanou, hodně případů je že po očkování děti onemocní, stanou se z nich alergici, astmatici a v horších případech i autisté. očkování má hodně negativních vlivů na děti, ale je to takovej byznys a je v tom tolik penez že to žádnej doktor nepřizná a bude vám vnucovat že očkování je to nejlepší co můžete pro dítě udělat.

  • Můžu se zeptat, proč je očkování proti hepatitidě B ,,špatné"?
    Mi se totiž teď docela dost hodí, že ho mám. Budu mít praxi v lékárně a tak bych se musela nechat naočkovat teď a je to delší proces.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist