odmítání stravy u kojence v 9 měsících

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20088 4.7.2012 14:42

Dobrý den všem, pročtla jsem toho spoustu, ale nenašla jsem nikde radu na moji dceru. Jedla už hezky téměř vše, pak dostala 6. nemoc, při které přestala jíst i pít mlíčko a pila jen šťávy. Podařilo se mi ji opět rozjíst, i když už nikdy nejedla takové dávky jako před nemocí. Teď je to asi tak týden, co nejí vůbec nic. Nejí vůbec žádný příkrm a když jí dám mlíko, tak si sem tam vezme, ale vypije jen trošku, takže to u nás je tak, že ráno vypije 210ml mlíka, k svačině sní 3lžičky jogurtu, když má dobrou náladu a vypije třeba 80ml mlíka, oběd 3 sousta a 130mlíka, svačina 4 lžičky ovoce a 90mlíka a večeře 150mlíka. Kaše neí už dlouho, vyzkoušela jsem vařené i kupované, dokonce i z mého talíře moje jídlo méně kořeněné, ale nic nepomáhá. Leze jí asi zoubek dvojka nahoře, ale to přece takto nemůže řešit, že nechce nic. Jinak je veselá a hraje si, nemocná není. Hladovění nepomůže. Navíc je velmi drobná v 8mi měsících měla 6800g a 70cm. Nemůžeme si dovolit hladovět a já se bojím, že mléko jí nestačí. Máte někdo prosím podobnou zkušenost? Nemáte ještě nějakou radu, co můžu zkusit? Díky každému, kdo je ochoten si to vůbec do konce přečíst.:-)

Děkuji všem za podporu. Asi jsem potřebovala slyšet, že v tom nejsem sama. KDyby byla trosku oplacanější,tak bych to asi neřešila, ale když je takový hubeňourek,tak mě to trápí. Snad je to jen rozmar, který přejde. Zrovna před chvílí jsem potkala známou a ta se hned zhrozila, že mi malá nějak shubla. :o( Tak se z toho snadd brzo vylížem. Ještějednou díky. Všechny kamarádky s dětma mají takové jedlíky, že je musí spiše brzdit, takže mi neporadí.

Odpovědi správkyň témat

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • budeš mít asi drobnější holčičku, ale tím bys se nestresovala. Můj syn je něco podobného, v těch vedrech podstatně omezil jídlo a do toho mu začaly růst stoličky, má týden průjem a je to zase o ničem. Za posledních 9 měsíců přibral jen půl kila, vždycky hodně zhubne při každé nemoci. Ten můj trpaslík nechce jíst ani když mu slyšitelně kručí v bříšku. Z talíře dospělým neujídá, na sladké taky není a pořád lítá, tak ani pořádně přibrat nemá jak. Oblečení na něm visí, ale jinak je to normální zdravé dítě.

  • Ahoj.
    Buď v klidu. Já mám také drobínka. V 18 měsících vážil 9,5 kg a porodní váhu měl 3,5 kg. Teď má 21 měsíců a váží 10,5 kg a 80 cm.
    Nepřijde mi podle toho co jsi napsala, že by jedla nějak extra málo. Když Matýskovi rostly zuby, byla jsem ráda, když snědl k obědu bramborovou kaši a k večeři banán. Mléko od 15 měsíců nepije. Takže ten můj drober jedl o odost míň.
    Neboj se. Až bude mít hlad nají se, ale osobně si myslím, že jí dost.

  • Ahoj, ja mam ted uplne to same s dcerkou. Navic nas trapily prujmy skoro 3 tydny. Taky se ji klube zoubek, tak to je asi tim. I to vedro dela svoje.. Zato syn dvojce basti o sto sest :) snad to u vas i u nas brzo prejde a budou nam zase pekne bastit.

  • Ahojky, tak mi jsme meli a mame to same. Jenom nam ta nechut zacala rymeckou a horeckama. Neche nic, mlicka mi nevypije zdaleko co tobe a to me docela trápí,ale ja si rikam,ze jeho telicko si rekne samo co chce. Tak ho nenutim,nekdy se mu snazim obed narvat do pusy aspon 5lzicek aby mel i zeleninu,ale jinak ma mlicko 2x denne po 150ml a kasi to mi sni. Jsem se rozhodla,ze uz ho nutit nebudu,ze nabidnu a kdyz nechce tak nechce, treba ho to prejde. Ale je fakt,ze maleho je kus,ma v 9mes skoro 12kilo,takze me to zas tak trapit nemusi,ale i tak nad tim clovek porad premysli,jestli nedela neco spatne ze? Tak drzim palecky at se ti mala zase brzy rozpapa a zacne ji chutnat,ja verim ze jak prejdou ty vedra,ze to bude pro prcky lepsi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist