odběr plodové vody

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25620 24.2.2011 13:10

Ahoj womenky,
tak jsme včera s manželem byli na prvním velkém ultrazvuku a NT testech. Ultrazvuk byl skvělý i paní doktorka. Viděli jsme celé miminko, dokonce už víme, že to bude klučina :-) ale projasnění plodu vyšlo na vrchní hranici, tak byl doporučený ultrazvuk za tři týdny s tím, že miminko jinak nejeví vůbec žádné známky postižení. večer mi volala druhá paní doktorka, že mají výsledky krve a že to dopadlo dobře, jen jedna hladina je zvýšená, takže máme přijít 18.3. na odběr plodové vody... z té mám uplně panickou hrůzu.. Setkali jste se někdy s tím, že na jednu stranu je vše v pořádku a na druhou vás ženou na odběr plodovky? jsem z toho docela špatná, bojím se co bude... Na miminko se moc těšíme a nedokážu si představit, že bych se ho ted měla vzdát... Ještě bych se chtěla zeptat, jak dlouho se čeká na výsledky z plodové vody...? děkuji všem za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka byla teď, kvůli špatným tripple testům, říkala, že odber nebolel, byl jen nepříjemný a pak měla několik dní klidový režim, aby nepotratila. Na genetiku čekali asi 5 dní a na celkové vyšetření 14 dní+ještě UZ. Miminko je kluk jak buk a je v pořádku. Neboj, určo vše dobře dopadne....hraniční ještě neznamená špatné...

  • Neboj, to je pro jistotu, já byla taky. Nic to není, vpich vůbec necítíš, jen je trošičku tlak, když Ti odebírají vodu. Ale někdo to vůbec necítí. Neboj vše bude ok. Držím pěstičky. Manža má tenden narozeniny. Tak to bude hezký den a my Vám ten optimismus a dobro pošleme na dálku. Na výsledky se čeká jak kde já byla v Pardubicích v úterý a další středu jsem si volala pro výsledky. Kamarádka v Trutnově za tři týdny.

  • Kočko neboj já na tom byla už před 15ti lety a to medicína nebyla tam kde je teď, vše proběhlo téměř bezbolestně, jen tě trošku píchnou jehlou a budeš na ultrazvuku sledovat miminko, jak si plave a kde je jehla, mě dali pak nějaký lék na sklidnění dělohy a na druhý den jsem šla domů. Měla jsem podezření na Downův sindrom, ale naštěstí vše dopadlo dobře a moje dcera bude mít v březnu 15!!! Je dobře, že dnes už medicína umí objevit i minimální riziko. Držím palčeky a věřím, že vše bude o.k. drž se. Jo a výsledky jsem měla tehdy za 4 týdny, byly to nervy, ale stálo to za to, když mi řekli že to bude zdravá holčička. papa.

  • Ahoj, já byla na odběru v prosinci. Mně tedy odběr hodně bolel, vpich nebyl téměř cítit, když jehla projížděla tukem, taky to nic nebylo a když propichovala děložní stěnu, tekly mi slzy a příteli jsem málem rozmačkala ruku. Záleží i na místě vpichu podle položení plodu. Ale teď zpětně to rozhodně hodnotím tak, že to není nic, co se nedá vydržet. Při odběru samotné vody cítíš nepříjemný tlak a při vytahování jehly také, ale hned to přestane. Já měla úplný klidový režim 3 dny a dalších 14 dní doporučený klidový režim. Někde jsem četla, že chodí maminky po těch třech dnech do práce, v Podolí mají nízké procento úmrtí plodu při odběru a po něm, čehož podle mě docílí i následným doporučeným pro matku. Neboj se, já měla oba screeningy se špatným výsledkem, UZ v pořádku a čekáme zdravou holčičku. Dělají to prostě pro jistotu. Ale je pravdou, že jsem si neuměla představit, že by mě poslali na vyvolání předčasného porodu v případě, že by bylo miminko opravdu nemocné, ale na to nesmíš předem myslet, nebo se utrápíš. Já čekala na výsledky 18 dní.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 608 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist