od kdy posazovat dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33816 4.11.2012 21:22

Ahoj mám 2,5měs mimčo a když ji mám na sobě položenou v pololehu tak se pořád snaží zvedat, když ji dám ruce tak se chytí a moc se snaží zvedat sama a i jí to jde ale je na to určitě brzy nerada bych ji tím nějak ublížila.. Ale dost se u toho vzteká když ji tu ruku nedám.. Jak byste to řešily, prosím?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko4.11.2012 21:30

    Nijak. Dítě má sedět, až se posadí samo, což může být klidně v 9.-10. měsících. Máš-li doma třeba autosedačku-vajíčko nebo houpací lehátko, můžeš dítko "posadit" na chvilku denně do toho, ať má lepší rozhled. Rozhodně ho ale neposazovat a různě nepodepírat, na to je fakt brzo. Nenech se zmást tím, že když mimču v tomto období podáš ruce, má snahu se přitahovat do sedu - mají to tak všechna mimča a svědčí to o zdravém a správném vývoji; kontroluje to třeba i pediatr v poradně. Stejně tak by ale měl dodat, že to nemáte doma dělat běžně.

  • ja misto posazeni, davam syna do klubicka.. proste aby mel kulata zada, jinak bych se zvedat bala..ikdyz je to asi sikulka :-)

  • Nám to dělá malá taky. Leží na zádech na rovné podložce a zvedá se přes záda do sedu. Samozřejmě si nesedne, ale už má záda nadzvedlá nad podložkou. Dělá to teď od 4.měsíce. Jinak také asi od toho 2,5 měsíce, když ji máme na klíně v takovém pololehu, tak si sama sedá. Říkala jsem to doktorovi a on řekl, že ji máme nechat, když to dělá sama.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist