očkování, už nevím, co si myslet...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21803 2.5.2012 17:49

zřejmě tady udělám diskuzi, ale chci vědět názor všech maminek na očkování.. vždy jsem byla zastáncem očkování, ale poslední dobou už nevím, co si myslet... zrovna teďka jsem narazila v telce na pořad, ve kterém maminka říká, jak ji umřel kojenec po očkování.... všimly jste si, jak začínají takové věci kolem očkování vyvěrat poslední dobou na povrch? není to poprvé, kdy jsem něco takové viděla, nebo četla... nemyslím si, že je dobré nedat očkovat dítě vůbec, ale co myslíste? není tolik očkování přehnané? mám pocit, že chodíme dost často, bylli jsme v 15tém měsíci, za dva měsíce jdeme zase.. už teďka se třesu z možných nežádoucích účinky.. jaké jsou vaše názory na očkování dětí? děkuji

tak co zatím čtu, tak samé odpovědi negativní..... děkuji všem ale za názory na očkování a škoda, že jste mě neuklidnily...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mám naočkována všechna povinná a Prevnar 13 navíc a musím říct, že syn mi to očkování skvěle zvládal, žádné nežádoucí reakce nebyly. To máš jako se vším, jeden člověk může zemřít i na obyčejnou chřipku, většině to ale nic neudělá. Je to souhra nešťastných náhod, že někdo špatně zareaguje. Já sama měla špatnou reakci na očkování klíš'tovkou, nikdo očkovaný z mého okolí to tak neměl a hleděli na mne jako na blbou, co to se mnou je.

  • My osobně jsme nechali očkovat jen to povinné. Syn má teď 2 roky a 4 měsíce a asi v březnu dostal prozatím poslední povinný očkování. Původně jsme u malýho miminka uvažovali o prevenaru a rotarixu, ale po poradě s doktorkou a po přečtení různých článků jsme to nechali být. Proti pneumokokům necháme očkovat až před začátkem chození do školky, teď už by měl dostat jen jednu dávku. V srpnu se nám narodí druhé dítě a to bychom případně proti pneumokokům nechali očkovat i dřív.

  • Moje děti půjdou jen na povinná. Myslím si, že ty prevenary a pod. jsou jen pěkným vymýváním mozků maminek, které samozřejmě chtějí mít zdravé děti. Taky jsem nad tím uvažovala, ale když jsem si přečetla víc, tak jsme se s manželem rozhodli, že ani náhodou.

  • A moje nemá ani povinná..
    Četla jsem o tom, na internetu je i hodně videí, kdy v nich rodiče říkají co jim to s dítětem udělalo..
    A to, že vakcíny obsahují formaldehyd a těžké kovy jako hliník, mi teda hodně vadí. když se ví, že těžké kovy jsou neurotoxické atd.

  • No..a dneska se všechno prohání médiy, tak je normální, že se tím lidi víc zaobírají a přemýšlí, jestli se raději na to vydlábnout. Taky neznám nikoho ze širšího okolí s nějakou negativní zkušeností. A jak píší děvčata výš, je lepší se informovat u lékaře, kterému můžeš důvěřovat, než nějakým článkům na netu...

  • Martasek893.5.2012 7:00

    Jsem ta z matek, co když nemusí, nedává, nehodlám cpát všechna očkování se slovy Co kdyby ? Takže povinná a dala jsem navíc Prevenar13, víc zatím dávat nehodlám. Dcerka to zvládá v pohodě, bez komplikací.

  • berete do základní očkování hexavakcínu?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist