očkování rpoti rakovině děložního čípku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23792 23.5.2012 21:08

Ahoj. Je mi 17 a ještě nejsem očkovaná proti rakovině děložního čípku, ale o to ani tolik nejde. Jelikož by se před očkováním nemělo začít s někým spát, kvůli tomu že by to očkovaní pak nemělo význam, chtěla jsem se zeptat jestli to vadí i v případě, že bych s přítelem spala s kondomem? A to očkovaní.. prý se během jeho a pak nějakou dobu také nesmí sexovat... nevíte jak dlouho a co a jak s tím? Moc děkuju za odpověď. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Očkovat se můžeš nechat i když jsi už sexuálně aktivní. Je tu ale možnost, že se tvoje tělo už setkalo s nějakým HPV a proti němu už to očkování nebude působit. Kondom - ideální věc. Když se necháš očkovat, tak to ale neznamená, že můžeš vést promiskuitní život a nic ti nehrozí. Jsou i jiné nemoci. Dle tvého dotazu soudím, že o tom ještě moc nevíš. Pročti internet nebo si pujč příbalovou informaci od vakcíny nějaké kamarádky, co očkovaná je.

  • Ahoj. Pokud jsi neměla nechráněný styk, pravděpodobně ses s papilomavirem nesetkala, takže pokud budeš spát s přítelem s kondomem, nemělo by to vadit, ale nechceš s tím teda počkat, než půjdeš na očkování? Zdraví je přednější, ne? To určitě přítel pochopí....
    Dotaz ohledně sexu moc nechápu. Během očkování nesexovat? No to dá rozum, leda že bys sexovala přímo s doktorem, který ti tu injekci píchne :-D, trvá to asi 30 vteřin... :-D. Očkují se 3 dávky, druhá následuje po měsíci od první a třetí po roce, takže pokud by se nesmělo sexovat rok, tak by se nikdo očkovat nenechal.... :-D. Je to nějakej blábol a nesmysl. Ale klidně se zeptej přímo doktora před očkováním.
    Vakcíny na trhu jsou dvě, Cervarix a Silgard. POsílám odkazy, můžeš si to tam nastudovat, jsou tam ke stažení i příbalové letáky s podrobnými informacemi.
    http://www.cervarix.cz/
    http://www.vsecomuzu.cz/uvod/

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist