ockovani - reakce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23871 23.10.2012 0:09

Ahoj holky, nase dvojcata dnes byla na ockovani na zardenky, priusnice, spalnicky a pneumokoky. oboji dostali do stehen a dcerka ted nemuze chodit :( ma nektera z vas podobnou zkusenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nejsem si jistá,ale myslím,že moje malá sestřička měla podobnou reakci. Ale opravdu nevím,jestli šlo o očkování proti těmto nemocem,ale vím,že nějakou injekci na očkování dostávala ,když jí ještě nebyl ani rok a ještě neuměla chodit,ale bylo vidět,že tu nožičku za sebou tahá a že se nebatolila jako vždycky.

  • syn měl to samé jen to byla reakce na první očkování na spalničky, zarděnky, příušnice a neštovice. Nechtěl chodit, nožičky se mu podlamovaly, dala jsem mu jednu dávku sirupu Nurofen a do 20 minut byl zase čilý jako vždycky a lítal po bytě jak drak.

  • lulatko23.10.2012 8:46

    To může být zřejmě bezprostřední reakce na očkování jako na každé jiné. U tohoto očkování (zarděnky, příušnice, spalničky) se jinak typické reakce jako zvýšená teplota atd. obyčejně objevují s prodlevou - cca 7-10 dní po očk. Je to tedy v případě, že je tato vakcína očkována samostatně; když je k tomu navíc něco dalšího (neštovice, pneumokoky...), mohou se reakce zřejmě projevit i dřív.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist