očkování

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37012 31.3.2012 11:09

Ahoj maminky mám dotázek byly jsme s malou teď ve 3 měsících na očkování a doktorka nám nabídla očkování Prevenaru 13 nebo Synflorix,máte stím některá zkušenost,co je lepší a nebo to máme vynechat ? prý to záleží na nás... Poraďte prosííím. Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jsem se na to tady taky ptala. A po dlouhém váhání jsem se rozhodla pro plně hrazený pojišťovnou Synflorix. Plus k tomu nehrazený pojišťovnou Rotarix. Určitě to nevynechávej. Jedno z toho si vyber. Je to skoro to samé jen prý v prevenaru 13 je něco trochu navíc. Ale myslím si, že to nehraje velkou roli. Akorát z maminek zase tahají peníze.

  • My dali Prevenar 13 a nedopláceli jsme nic. Pneumokoky řádí v populaci hojně, rozhodně je lepší dítě naočkovat než si něco vyčítat.
    Rotarix jsou vyhozené peníze. Nejčastější příčinou průjmů nejsou v populaci rotaviry, jak se nám snaží namluvit v reklamě.

  • Martasek8931.3.2012 11:58

    Já vzala Prevenar13, má toho více a víc nedávám. Rotarix nechci, nemluvě o co vím velkém doplatku.

  • duramura31.3.2012 15:41

    Prevenar ma o tri kmeny vice nez Synflorix...my ho budem davat, do urciteho veku se prej nedoplaci. pokud by chteli doplatit, tak prej ty tri kmeny se u nas nevyskytuji a staci bohate ten Synflorix.
    na rotaviry davat take nebudem. jinak male je zjistili uz v mesici (netusim kde bychom ale mohly chytnout, napada me snad jen nemocnice) a nastesti to je v pohode...

  • Tak my jsme dali Synflorix. Prevenar má o dva kmeny více, ale dle MUDr. se u nás téměř nevyskytují. Naše malá Synflorix snášela bez problémů. Rotarix jsme nedávali, nerada se řídím "zaručeně" pravdivou reklamou.

  • My se rozhodli pro Prevenar13. Je to prý vakcína proti více nemocem než Synflorix, takže nebylo proč váhat. Rotarix nám nedoporučoval doktor. Je zbytečně drahý a prý je to hlavně akce těch distributorů a výrobců. Pořád reklamy v televizi, prý je přeceňovaný. Takže Prevenar13.

  • náš malý má za sebou 2 očkování synflorixem. A v pohodě

  • Synflorix chrání proti 10 pneumokokům, Prevenar 13 proti 13 kokům. V naší ordinaci je Synflorix bez doplatku, Prevenar 13 maminky doplácejí 300 Kč za dávku. Pojišťovny ho hradí jen do výše ceny Synflorixu. Doplatky se mohou lišit podle toho, od jaké distribuční firmy lékař vakcíny kupuje. Pojišťovny neplatí nebo nedoplácí za očkování proti pneumokokům v případě, pokud se nestihne očkování třemi dávkami do 7. měsíce věku dítěte. Zdravotní důvody se do toho pochopitelně nepočítají, jde spíš o to, když to maminky odmítnou a později si to rozmyslí.

  • nedala bych nic, ale jako mala jsem trpela na zanety stredniho ucha, tak jsem si to nechala zjistit od kamosky zdravotni sestry:
    "synflorix je proti 10 kmenům. prevenar 13 proti 13, synflorix je prý proti evropským kmenům, prevenar proti americkým kmenům. Prevenar doplácí se 400 kč, synflorix je zadarmo." - pro mě je rozhodující ta evropa, v americe nežijeme. dali jsme synflorix a ušetřili jsme 1200 :)

  • JanaRad31.3.2012 15:43

    Já tady zakládala diskusi na téma očkování proti rakovině děložního čípku a teď tam přibylo velmi zajímavé video, podívej se!!!!! Je tam i o dalším očkování a je to teda blé

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist