oblinkávání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25539 21.7.2011 10:09

Ahoj,
proim vas mam holcicku 9 tydnu a uz asi tyden mi ublinkava. A cim dal tim vic je jenom kojena a zveda se ji zaludek temer porad v jednu chvili je videt ze to co se ji vratilo do pusinky polyka a nekdy to vyplivne.Ale zu se mi kvuli tomu 2x nehezky dusila. Nevite co s tim mam delat???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko21.7.2011 10:25

    Jestli neblinká vyloženě obloukem, může být, že se přepíjí, nebo trpí refluxem. Lze zkusit zahušťovat MM tzv. svatojánským chlebem, prodává se v lékárnách pod názvem NUTRITON. Dávku rozpustíš v malém množství odstříkaného MM, pak normálně nakojíš. Dcera mi na drobné ublinkávání (reflux třeba i hodinu-dvě po předešlém kojení) trpěla cca od 3M do 5M, pak se to zlepšilo. Jednak dozraje pořádně uzávěr ze žaludku do jícnu, jednak se zvětší žaludek, takže pojme mléka víc. Úplně to odeznělo po zavedení prvního tuhého příkrmu. Kdyby se to zhoršovalo nebo i tak, konzultuj s dětským lékařem.

  • syn mi ublinkával do 5,5 měsíce, dost mi na to pomohly probiotické kapky a už od porodnice měl pod hlavičkou klín, aby byl výš, protože s tím byl problém hned po porodu, kdy v sobě měl napolykanou plodovou vodu. Hodně se přepíjel a při kojení byl jako malá šelmička a když mu nešlo současně sát a ještě u toho dýchat, taky se jakoby skoro dusil. Co začal s příkrmy, tak už to vůbec není a to je ještě stále vydatně kojený.

  • Syn mi takto ublinkávál skoro až do roku. Nejen mléko, ale poté i příkrmy. Měl reflux. Řeš to s lékařkou.

  • Určitě to řekni pediatrovi. Syn ublinkával taky až do roka. Je třeba držet mimčo po kojení ve svislé poloze - doporučuje se aspoň 30 min., pokládat tak, aby mělo vyvýšenou hlavičku (já dávala do houpacího lehátka, až třeba hodinu po kojení na běžnou podložku), postýlku vyvýšit, abys byl vytvořen sklon cca 30° - nejlépe něčím podložit nohy postýlky na jedné straně. Já měla vyvýšenou podložku i v kočárku. Nenechávat příliš dlouho v autosedačce, protože si tam mačká bříško. Já syna nemohla pořádně nakojit, ani když jsme dorazili někam autem, prostě to měl v bříšku pořád nějak pomuchlaný.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 592 odpovědí a 409 750 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist