obcerstveni na narozeniny
holky potrebovala bych poradit budu mit narozeniny a delam to asi na 3-4 , a kazdy rok jsi lamu hlavu s tim co na obcerstveni nakonec delam porad to stejne na moje i manzelovi narozeniny tak bych potrebovala nakou inspiraci dekuji
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
30.10.2013 10:58klasika jsou chlebíčky, jednohubky, nebo obložené mísy a pečivo zvlášť. K tomu dort nebo zákusky.
Dál se dají udělat například z listového těsta slané štrůdly se špenátem nebo se sýrem, slaninou, cibulí apod.
Nebo jsem dělala domácí rohlíky a v nich zamotané párky. prodávají se i malé párečky,tak by to šlo s tím.
Jednou jsme dělali tatarák a to mělo u nás v rodině veliký úspěch, ale ne každý to má rád.
Teď mě napadlo, že uvařím kleno a dám s hořčicí a křenem a chlebem.
Teta minule dělala řízky a nakrájela je na proužky, k tomu hořčice, chleba, okurek. Nebo takový jakoby masový dort - dá se říct že sekaná.
Zkuste hledat na internetu v receptech apod. určitě tam bude spousta nápadů. -
29.10.2013 17:46to 3-4 je počet oslav,počet lidí na oslavě nebo datum? já domácí oslavu moc neřeším takže dělám akorát dort případně nějakej zákusek.když slavíme ve větším (pozvou se kamarádi) tak děláme grilovačku na zahradě,soudek piva a každej donese flašku tvrdýho.k tomu jednohubky a slaný pečivo.z listovýho těsta se dá za chvilku vykouzlit tisíc variací který se dají podávat doma i venku

-
30.10.2013 13:53Já bych přidala třeba sýrovou roládu, po té se u nás jenom zaprášilo. Cihla eidamu se zabalí do celofánu a nechá vařit, aby celá (opravdu celá, bacha na střed) změkla. Pak se rozválí, potře smíchanou náplní - většinou dávám najemno nakrájenou cibulku, nějakou uzeninu a tavený sýr, ale může být i pažitka, vejce, hořčice atp. Všechno se to zatočí, obalí alobalem a dá vychladit do ledničky. Dá se to udělat den dva dopředu, takže v den narozenin se už jen nakrájí.
Taky není špatný nápad namarinovat kousky masa, klidně i kuřecího, napíchat je po dvou třech kusech na párátka a osmažit jako ražniči. Mně chutnají i za studena. Moje oblíbená marináda je několik lžic sójové omáčky, několik lžic oleje, dva stroužky rozdrceného česneku, chilli, pepř, jakékoliv další koření (třeba grilovací), eventuelně lžíce kremžské hořčice (ale pak se to více připaluje). Marinuju několik hodin, ale klidně i přes noc.
Jinak je taky dobrý nápad napíchat různé dobrůtky na párátka. Já mám ráda zelenou olivu s kostičkou sýra, ale můžeš být invenční a vymyslet něco jiného. Třeba ovoce.
Pokud se ti do toho chce pouštět, taky bys mohla někde kouknout jak se dělá hummus. Ten se dá dělat na hodně způsobů a některé jsou opravdu vynikající. Nevím, jestli se dá koupit v Česku v obchodech, já žiju někde jinde
My ho jíme pokapaný olivovým olejem a přikusujeme pity nebo tortily, nejlépe trochu nahřáté.
Tak hodně štěstí a všechno nejlepší
-
30.10.2013 21:27Já jsem letos udělala asi 8 pomazánek, dala jsem je do pěkných misek, vypadalo to hezky a pečivo k tomu, udělala jsem domácí housky, každý si mazal dle chuti. Ale jak to vypadalo jednoduše, tak vyrobit tolik pomazánek byl docela záhul. Ale holkám chutnalo a chválily... nemusíš doplňovat, takže se v průběhu oslavy už ani nemusíš extra starat.
Jinak jsem zkoušela ještě z listového těsta takové šneky - jako štrudl, dovnitř pomazat česnekem zatočit a pak nakrájet na ty šneky, namočit do vajíčka vršky a pak obalit buď v kmínu, lněném semínku, slunečnici, sezamu a dávat na střídačku do kruhu a zapéct a při tom pečení se to ještě nafoukne a spojí a je to takový "věnec" který dáš na nějaký salát, dovnitž rajčátka a to všem strašně chutnalo, ale je třeba hodně toho česneku!!! Je to hezké i na oko, to koření na vrchu na střídačku vypadá hezky... bylo to snězené jako první.
Jinak určo ještě dortík. Jestli nejsi moc na pečení, tak krtkův dort je super, je lehký, určo zvládneš napoprvé.
Ještě jeslti jste masoví, tak zkus udělat kuřecí bábovku, to se mi povedlo taky na poprvé a všichni valili oči
Pak si každý krájí k chlebíku, je to fakt efektní.