nouzový stav a hlídání

Otázku položila: Lenka859 28.2.2021 17:51

Ahoj, nejsem si jistá, jak to teď je. Rodiče bydlí ve stejném okrese, ale jiné obci, chápu to dobře, že vnoučata hlídat nemohou?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud potrebujes nejake jednorazove hlidani kvuli lekari nebo tak, vubec bych se nad tim co vlada vymyslela nepozastavovala.
    Je to totalne na palici... Fajn, z okresu nevyjedu, respirator si dam taky, nemam problem. Nemam problem ani s tim ze vsecko zase pozaviraji. Ale abych byla posra.a z toho jestli muzu dat syna k babicce kdyz potrebuju k zubari? Nas.at...... :-) Vubec to resit nebudu a na hlidani jim dite dam. Z okresu nevyjedu, tak co.

  • Já si myslím, jestli není pointa toho omezení pohybu v tom, že když bys děti dala dnes k babi a dědovi - a nechala je tam 3 týdny (což chápu, že neuděláš), tak ty děti tam v klidu mohou 3 týdny žít.... že tohle je to, o co jim jde - byt 3 týdny na jednom místě a nehnout se - nestýkat se, nemísit bacily, jen to nejnutnější - prace, dr, atd.... ( a když je dr či prace mimo okres, či město je jasné, že tam člověk musí) - takže - asi ne, nemůžou hlídat, ale to už záleží na Tobě - za mě - hlídání dětí kvůli práci je pochopitelné - ovšem třeba dělat si teď oslavu narozenin v jinem městě je špatně.... tak nějak :-)

  • stupidiack28.2.2021 19:48

    V rámci okresu je to jedno. Sice navštěvování příbuzných i v rámci okresu povoleno není, ale pokud je to hlídání kvůli tvému zaměstnání (a i kdyby nebylo!), v případě namátkové kontroly (v rámci okresu stačí ústní vysvětlení) bych to zdůvodnila tím, že se jedná o zajištění péče o dítě, to jim stačí. Každou chvilku mám rodit, dokonce mám po termínu porodu a nedokážu si představit, že by moje rodiče neviděli miminko tři týdny, přestože jsou ze stejného okresu!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist